☰

No 18. līdz 24. martam visā Eiropā norisināsies E-prasmju nedēļa

Jau ceturto gadu Latvijā norisināsies E-prasmju nedēļa, kas ir visas sabiedrības informēšanas kampaņa, lai demonstrētu e-prasmju nozīmi darbā, karjeras attīstībā un izaugsmē digitālajā laikmetā.

E-prasmju nedēļa Latvijā tiek organizēta Eiropas Savienības informatīvās kampaņas European Get Online week 2013 ietvaros un Latvijā to organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar valsts un privātā sektora partneriem un novadu pašvaldībām.

E-prasmju nedēļa 2013 būs veltīta trīs galvenajām tēmām:

  • E-prasmju portfelis: e-prasmes nodarbinātībai, mazo un mikro uzņēmumu apmācība IKT izmantošanā, jauniešu IKT zināšanu pilnveide un iesaiste darba tirgū, IKT karjeras dienas;
  • Digitālais piedzīvojums: dažādas aktivitātes senioriem, jauni e-pakalpojumi iedzīvotājiem u.c.;
  • Mana digitālā vide: drošība un datu aizsardzība internetā, sociālie tīkli un digitālie mediji, eID kartes, Virtuālais eParaksts u.c.

Latvijā dažādi pasākumi ieplānoti vairāk kā 64 novados. Informāciju par E-prasmju nedēļas koordinatoriem Latvijas pilsētās, novados un pagastos meklējiet E-prasmju nedēļas Digitālajā kartē.

Tiešraides no pasākumu norises vietām paredzētas no 18. – 20. martam no ES Mājas un Rīgas IT Demo centra. Nedēļas laikā būs iespēja pieslēgties arī dažādiem tiešsaistes vebināriem.

18.marts E-prasmju nedēļas 2013 atklāšana

E-prasmju nedēļas atklāšana tiks pārraidīta tiešraidē no ES mājas (Aspazijas bulvāris 28).

19.marts Digitālais piedzīvojums

Aktivitāte jaunākajiem E-prasmju nedēļas dalībniekiem - Runājošās pasakas. Tapušas sadarbojoties Tildeprojektiem un Jūrmalas Alternatīvajai skolai. Paredzētas pirmsskolas vecuma bērniem un sākumskolas skolēniem. Pasakas paver ikvienam jaunu iespēju, kā apgūt angļu, latviešu un krievu valodu, un rosina domāt par tajās paustajām vērtībām.

"Pārgājienu" pa Latvijas nekustamajiem īpašumiem tiešraidē piedāvās Valsts zemes dienests. Tā būs iespēja uzzināt interesantus faktus par dažādiem zināmiem īpašumiem (lielākā ēka pēc platības, augstākā ēkā pēc stāvu skaita, visdārgākā zeme, cik vērtīgi ir visi Latvijas īpašumi kopā, visgarākā adrese u.tml.), kā arī iespējām, kur un kā šādu informāciju uzzināt.

Portāls letonika.lv (www.letonika.lv) visu nedēļu būs atvērts un pieejams ikvienam bez maksas. Tas ir uzticams ceļvedis Latvijas kultūrā un vēsturē un izcils informācijas avots par dabu, valodu un literatūru.

20.marts Mana digitālā vide

CERT.LV telpās būs iespēja apmeklēt Datorologu - atnest savu datoru bezmaksas ārstēšanai un saņemt padomus, kā rūpēties par datora drošību un veselību. Pirms Datorologa apmeklējuma var pārbaudīt, vai Tava datora IP adrese nav inficēto adrešu sarakstā, apmeklējot portālu www.esidross.lv.

Tiešsaites webinārā Interneta Mārketinga Asociācijas pārstāvji kopā ar Google AdWords Latvijas komandas speciālistiem no Dublinas pārrunās modernā patērētāja lēmuma pieņemšanas paradumus un mobilā mārketinga lomu sarežģītajā lēmuma pieņemšanas procesā.

Notiks arī LIKTA organizēts seminārs par dažādām mazajiem un mikro komersantiem aktuālām tēmām.

21.marts IKT karjeras diena

Pasākuma mērķis ir dot iespēju 9. līdz 12. klašu skolēniem iepazīties ar IKT nozari saistīto profesiju noslēpumiem, apmeklējot ar informācijas un komunikācijas tehnoloģijām saistītos uzņēmumus un organizācijas. Būs iespējams gan sekot un iepazīties ar konkrētām profesijām un amatiem, gan uzzināt vairāk informācijas par karjeras iespējām semināru veidā. IKT karjeras dienas ietvaros tiks organizēti arī uzņēmumu izbraukumi uz skolām novadot lekcijas/stundas un augstskolās – atvērto durvju dienas.

22.marts Mobilā piektdiena

Būs pieejami dažādi semināri par mobilajiem risinājumiem uzņēmumu vajadzībām.

Vairāk par programmu varat uzzināt www.eprasmes.lv