☰

Pieejams drošības atjauninājums Internet Explorer ievainojamībai

Microsoft ir izlaidis ārkārtas drošības atjauninājumu Internet Explorer ievainojamības novēršanai. Drošības atjauninājums attiecas uz attālinātu koda izpildes ievainojamību

(CVE-2014-1776), kura tika atklāta aprīļa beigās. Ievainojamībai bija pakļautas visas Internet Explorer versijas. Plašāka informācija par ievainojamību šeit.

Internet Explorer drošības atjauninājumu lielākā daļa Windows lietotāju saņēma automātiski. Gadījumā, ja lietotājiem automātiska atjauninājumu saņemšana ir atslēgta, atjaunināšana jāveic pašrocīgi, izmantojot Windows Update rīku.

Microsoft izlaidis drošības atjauninājumu Internet Explorer ievainojamības novēršanai arī Windows XP operētājsistēmai, kurai oficiāli tehniskais atbalsts vairs netiek nodrošināts.

Plašāka informācija par Internet Explorer drošības atjauninājumu: https://technet.microsoft.com/en-us/library/security/ms14-021.aspx

CERT.LV atgādina, ka apdomīga un uzmanīga rīcība izmaksā lētāk, nekā infekcijas novēršana. Tieši regulāra programmatūras atjauninājumu uzstādīšana palīdz pasargāt datoru no ievainojamībām.