☰

CERT.LV uzstājās ar prezentāciju seminārā "Kiberaizsardzības loma ES ekonomikas aizsardzībā un ilgtspējas nodrošināšanā" Romā

No 30.-31.oktobrim Romā, norisinājās Itālijas Aizsardzības ministrijas rīkotais kiberdrošības seminārs "Kiberaizsardzības loma ES ekonomikas aizsardzībā un ilgtspējas nodrošināšanā". Seminārā Latviju pārstāvēja Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts, kā arī pārstāvji no Aizsardzības ministrijas un CERT.LV.

J.Sārts semināra atklāšanā un noslēgumā, uzrunāja pasākuma dalībniekus par šā brīža kiberaizsardzības aktualitātēm ES un situāciju Latvijā. Valsts sekretārs akcentēja saikni starp abu valstu – Latvijas un Itālijas prezidentūrām, kā arī ieskicēja Latvijas prioritātes, pārņemot prezidentūru ES Padomē 2015.gada pirmajā pusē.

CERT.LV vadītāja Baiba Kaškina uzstājās ar prezentāciju "Eiropas labo prakšu īstenošana saskaņotai rīcībai ārkārtas situācijās", kurā stāstīja par tiesisko vidi Latvijā, sadarbību ar privāto sektoru un šķēršļiem CERT sadarbībai starptautiskā mērogā.

Seminārs ir viens no pasākumiem, kas notiek sakarā ar Itālijas prezidentūru ES Padomē, vienkopus pulcējot vairākus augsta līmeņa viesus, tai skaitā, Itālijas aizsardzības ministru, Igaunijas aizsardzības ministru, Itālijas Bruņoto spēku komandieri, Eiropas Komisijas Komunikācijas tīklu, satura un tehnoloģiju ģenerāldirektorāta direktoru, CERT-EU direktoru.

CERT.LV vadītājas Baibas Kaškinas prezentācija:

"Eiropas labo prakšu īstenošana saskaņotai rīcībai ārkārtas situācijās"