☰

2.decembrī CERT.LV viesojās Daugavpils 12. vidusskolā

2.decembrī Daugavpils 12. vidusskolā notika ceturtais Lattelecom, CERT.LV (Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas) un Net-Safe Latvija (Drošāka interneta centra) skolu līderiem veltītais IT drošības seminārs. Skolu līderi apguva droša interneta satiksmes nosacījumus.

Lattelecom uzsāktajā sociālās atbildības iniciatīvā “Internets – lieto drošāk un atbildīgāk” ar skolotājiem un skolēnu pašpārvaldes pārstāvjiem savā pieredzē dalās profesionāli pasniedzēji, kas ikdienā saskaras ar reāliem interneta draudiem un izaicinājumiem. Iegūtās zināšanas un materiālus semināra klausītāji izmantos, lai pēc tam par to pastāstītu citiem savas pilsētas skolotājiem un skolēniem. Lattelecom droša interneta lietošanas semināros līdz gada beigām piedalīsies vairāk nekā 200 skolēni un skolotāji no visas Latvijas.

CERT.LV pārstāvji Kristians Meliņš un Vilnis Tukums semināra dalībniekiem stāstīja par informācijas drošības aspektiem, informācijas aizsardzību ikdienā, kā arī par IT drošības aktualitātēm, izmantojot praktiskus piemērus.

CERT.LV prezentācija:

"Prasme pasargāt sevi digitālajā laikmetā 4"