☰

Konference “e-Skills for Jobs 2015”

13. martā Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā ar augsta līmeņa konferenci tiks atklāta Eiropas Komisijas (EK) informatīvā kampaņa “e-Skills for Jobs 2015”. Konference tiek rīkota Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) padomē ietvaros, pulcējot ap 250 starptautiska mēroga informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (IKT) nozares profesionāļus, e-prasmju politikas veidotājus, nozares uzņēmumus un nevalstiskās organizācijas.

Kampaņa “e-Skills for Jobs 2015” divu gadu garumā notiks visā Eiropā, kuras ietvaros valsts iestādes un privātās organizācijas kopīgi realizēs dažādas aktivitātes un pasākumus, akcentējot digitālās izglītības apguvi, mācību saturā plašāk izmantojot dažādus IKT risinājumus, kā arī iepazīstinās ar darba un karjeras iespējām Eiropā. Kampaņas mērķauditorija ir izglītības politikas veidotāji, IKT nozares līderi, IKT praktiķi un jaunieši, kā arī institūcijas, kas atbild par nodarbinātību.

Kā zināms, šobrīd līdz pat 90% visu darba vietu ikvienā nozarē pieprasa tehniskās iemaņas, tai skaitā e-prasmes. Tādēļ konferencē tiks izvērtēta situācija e-prasmju jomā un apspriesti iespējamie risinājumi, kā piesaistīt darbiniekus IKT sfērai, jo saskaņā ar ES prognozēm līdz 2020.gadam Eiropā dažādās nozarēs trūks vairāk kā 900 000 IKT speciālistu. Konferences dalībnieki diskutēs par digitālo ekonomiku visas Eiropas mērogā un par to, kā IKT veicina inovācijas un konkurētspēju, izaugsmes iespējas un jaunu darba vietu radīšanu. Paralēli konferencei tās dalībniekiem būs iespēja apmeklēt interaktīvo izstādi, kurā vadošie Latvijas IKT nozares uzņēmumi prezentēs savus pakalpojumus un projektus, kas saistās ar e-prasmju apguvi.

“Diskusija par IKT speciālistu sagatavošanu ilgst jau vairākus gadus, taču gan Latvijā, gan Eiropā kopumā arvien aktuālāks kļūst jautājums par darbaspēka trūkumu šajā jomā. E-prasmes ir kļuvušas par ikvienas profesijas neatņemamu sastāvdaļu. Tādēļ ceru, ka šī konference Rīgā ļaus rast jaunas pieejas, kā piesaistīt jauniešus IKT izglītībai un vienoties par tālākajām politikas iniciatīvām un konkrētām aktivitātēm e-prasmju jomā, lai veicinātu nodarbinātību un karjeras iespējas IKT jomā,” stāsta Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidente Signe Bāliņa.

Konferencē tiks aplūkotas tādas tēmas kā e-prasmju attīstības veicināšana, jaunu darbavietu radīšana Eiropā, kā arī nepieciešamība harmonizēt IKT kompetenču un sertifikācijas sistēmu Eiropā, kas palīdzētu ātrāk apmācīt jaunos darbiniekus. Viena no sesijām būs īpaši aktuāla jauniešiem – tajā tiks runāts par to, kā jaunā paaudze var nodrošināt veiksmīgu karjeru, izmantojot e-prasmes. Tāpat viens no konferences tematiem būs uz interaktīvām tehnoloģijām balstīta inovatīva izglītība un mācību risinājumi.

Vairāk informācijas konferences mājaslapā - http://eskillsforjobs.lv/