☰

Noslēdzas konkurss “Jaunais finanšu eksperts 2015”

2015. gada 12.martā CERT.LV vadītāja B. Kaškina uzstājas ar prezentāciju par IT drošību konkursā “Jaunais finanšu eksperts 2015”, kā arī piedalījās konkursa noslēguma posma debašu vērtēšanā.

Konkursu “Jaunais finanšu eksperts” jau piekto gadu organizēja Swedbank Privātpersonu finanšu institūts, turpinot mērķtiecīgu skolu mācību programmas saturisku bagātināšanu un ārpusstundu nodarbību piedāvāšanu finanšu izglītības tēmu apgūšanai. Tas norisinājās trīs daļās – vispirms vidusskolēniem bija jāizstrādā pētījums par tēmu “Jauniešu finanšu drošība e-vidē”, pēcāk tā dati bija jāapkopo infografikā. Trešajā kārtā klātienē norisinājās debašu turnīrs par konkursa tēmu, un ekspertu komisija noteica jaunā finanšu eksperta titula ieguvējus.

“Man kā IT drošības institūcijas pārstāvei bija patīkami dzirdēt, cik zinoši par kiberdrošību debašu daļā bija konkursa finālisti. Kopumā konkurss “Jaunais finanšu eksperts”, manuprāt, ir ļoti labs veids, kā mudināt jauniešus pētīt sabiedrībai aktuālus jautājumus,” atklāj CERT.LV vadītāja Baiba Kaškina.

„Swedbank rīkoto konkursu debašu formātā uzskatu par ļoti noderīgu un veiksmīgu iniciatīvu, jo tā ar vienu šāvienu nošauj vairākus zaķus – interesantā formātā liek jauniešiem uzzināt noderīgu informāciju, plus, attīsta kritisko domāšanu un spēju izteikties”, vērtējot debašu turnīru, atzīst žūrijas locekle, LTV1 raidījuma “1:1” vadītāja Inga Spriņģe.

Ekspertu žūrijā bija pārstāvji no Latvijas Televīzijas, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV, “Net-Safe Latvia” Drošāka interneta centra, Latvijas debašu asociācijas “QUO tu domā?” un Swedbank Privātpersonu finanšu institūta.

Konkursā “Jaunais finanšu eksperts 2015” trešo gadu pēc kārtas uzvarēja Jelgavas Spīdolas ģimnāzijas komanda.