☰

No 18. līdz 22. maijam CERT.LV pārstāvis piedalās Aizsardzības ministrijas organizētā vizītē Japānā

No 18. līdz 22. maijam Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Jānis Sārts darba vizītē apmeklēs Japānu, lai diskutētu par kiberdrošības jautājumiem Latvijā un Eiropas Savienībā un iepazītos ar Japānas pieredzi kiberdrošības politikas veidošanā.

Valsts sekretārs piedalīsies seminārā par kiberdrošības jautājumiem, apmeklēs Japānas kiberdrošības centrus, kā arī tiksies ar Japānas Aizsardzības ministrijas amatpersonām, lai pārrunātu starptautiskās drošības izaicinājumus.

Valsts sekretāra delegācijā būs eksperti no Ārlietu ministrijas un CERT.LV. Vizītes laikā tiks pārrunāti arī tādi jautājumi kā Interneta pārvaldība, vārda brīvība tiešsaistē, ANO darbs attiecībā uz kibertelpas jautājumiem, kā arī praktiskās sadarbības stiprināšanas mehānismi starp nacionālajām CERT vienībām.

Vizīte uz Japānu noris Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē ietvaros, kur „Digitāla Eiropa” ir viena no Latvijas prioritātēm, bet kiberdrošība ir viens no trim tās pamatelementiem. Aizsardzības ministrija kā prioritātes šai politikas jomai ir izvirzījusi Tīklu un informācijas drošības direktīvas apstiprināšanu un iniciatīvu par atbildīgas incidentu atklāšanas politikas ieviešanas iespējām ES līmenī.

Eiropas Savienībai un Japānai ir ilgstoša un sekmīga sadarbība dažādās politikas jomās, bet kopš pagājušā gada sadarbības tematika ir paplašināta arī ar kibertelpas jautājumiem, un 2014.gada 7.novembrī tika aizvadīts pirmais ES-Japānas kiberdialogs, kas turpmāk notiks ik gadu.