☰

IT drošības konference "Kiberšahs. Stratēģija un taktika virtuālajā vidē" pulcē 500 profesionāļus

1. oktobrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika ikgadējā IT drošības konference „Kiberšahs. Stratēģija un taktika virtuālajā vidē".

Konferenci klātienē apmeklēja 499 dalībnieki, savukārt interneta tiešraidei vietnē straume.lmt bija 2000 unikālie skatījumi.

Šogad konferences programmā tika iekļautas ārvalstu un vietējo IT nozares ekspertu prezentācijas par tādām tēmām kā kiberterorisms, mobilo ierīču drošības izaicinājumi, drošības kultūra iestādēs un darbinieku vidū, komunikācijas stratēģijas kiberkrīžu situācijās, drošas programmatūras izstrādes principi un citas aktuālas tēmas.

Pasākumu atklāja Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis, uzsverot, ka "Kiberdrošība tiešā mērā skar valsts un tās iedzīvotāju drošību un virtuālā vide ir kļuvusi par neatņemamu ikdienas daļu ikvienā jomā – privātā, valsts līmenī un globālā. Mūsu stiprās puses viennozīmīgi ir cilvēki. Tie ir savas jomas profesionāļi, un tās ir prasmes, ar kurām mēs pārliecinoši varam lepoties starptautiski."

Konferenci organizēja ISACA Latvijas nodaļa un CERT.LV. Pasākumu atbalstīja Eiropas datu centru operators DEAC, SIA „Latvijas Mobilais Telefons” un augstākā līmeņa domēna .lv uzturētājs NIC.

Pasākuma mērķauditorija ir valsts un pašvaldību iestāžu atbildīgās personas par IT drošību, IT drošības speciālisti, informācijas sistēmu auditori, pētnieki, IT drošības entuziasti, kā arī citi nozares pārstāvji.

Lai nodrošinātu iespēju visiem interesentiem iepazīties ar konferencē apskatītajām tēmām, vietnē cert.lv ir pieejamas runātāju prezentācijas, kā arī konferences video ieraksts.

Konference atklāja Eiropas kiberdrošības mēneša aktivitātes Latvijā, kas turpināsies visu oktobri.

Fotogrāfijas no konferences pieejamas šeit.

Informāciju sagatavoja CERT.LV sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Svetlana Amberga, tālr. 67085851, e-pasts svetlana.amberga