☰

"Kiberšahs 2017" video ieraksti un prezentācijas

Kiberdrošības konference "Kiberšahs 2017" šogad pulcēja vairāk kā 500 IT drošības speciālistus un interesentus viesnīcā Radisson blu Latvija.
Tiešraidē konferenci vēroja 3484 unikāli apmeklētāji, kas ir uz pusi vairāk, nekā iepriekšējos gados.

Pieejamas runātāju prezentācijas un to video ieraksti un foto galerija

Lietu interneta laikmetā pieaug kiberdrošības nozīme

Šogad konferences galvenā uzmanība tika pievērsta lietu interneta (Internet of Things) drošības aspektiem.
LR Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis savā atklāšanas uzrunā uzsvēra, ka „Kiberšahs 2017” ir gada nozīmīgākā kiberdrošības konference Latvijā.

Konferencē notika arī NIS direktīvas ieviešanai veltīta paneļdiskusija, kurā eksperti no Latvijas, Igaunijas un Nīderlandes diskutēja par veidiem, kā valstis noteiks ziņošanu par incidentiem kritiskajās iestādēs.

Fokusā datu drošība un privātums

Svarīgs aspekts ir lietotāju datu drošība, jo tendences rāda, ka datorvadāmas iekārtas pārņems automašīnas, sadzīves ierīces un rūpnieciskās iekārtas, kā arī medicīnas iekārtas. Tuvākajā laikā Eiropas Savienībā tiks pārskatīti daudzi regulējumi, lai nodrošinātu patērētāju drošību. Kā mainīsies drošības prasības nākamo gadu laikā? Kā tās ietekmēs IT sektoru un galu galā - patērētājus? Uz šiem jautājumiem konferencē centās sniegt atbildi vairāki runātāji, piemēram, Eireann Leverett un Egons Bušs.
Konferencē uzstājās pasaules kiberdrošības eksperti no Latvijas, Lielbritānijas, Igaunijas, Čehijas, ASV, Nīderlandes.

Konferences mērķauditorija ir valsts un pašvaldību iestāžu atbildīgās personas par IT drošību, IT drošības speciālisti, IT drošības entuziasti, kā arī citi nozares pārstāvji.
Konference notika Eiropas kiberdrošības mēneša ietvaros. Kiberdrošības mēneša mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par kiberdrošību.