☰

CERT.LV aicina Dziesmu un deju svētku biļešu pircējus nepubliskot iegādāto biļešu datus

CETR.LV aicina iedzīvotājus, kas iegādājušies biļetes uz XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem, nepubliskot iegādāto biļešu datus jeb neievietot attēlus ar biļetēm sociālajos tīklos vai citās interneta platformās.

Publiskoto biļešu datus, piemēram, svītru kodu ir iespējams piesavināties ļaundariem, kas iegūto informāciju var izmantot viltotu biļešu radīšanai. Viltot iespējams arī kasēs izdrukātās biļetes. Attiecīgi šādā gadījumā pie sēdvietām tiek tas (ļaundaris vai pircējs), kurš pirmais ierodas pasākumā. Īpaši uzmanību vēršam tām biļetēm, kas šobrīd publicētas portālā ss.com, kur biļešu attēli publiski pieejami lielām ļaužu masām, t.sk. ļaundariem. Aicinām uzmanīties gan tos, kas biļetes šeit publicējuši, gan tos, kas vēlas tās iegādāties.

CERT.LV aicinājums attiecas arī uz jebkuru citu koncertu un pasākumu biļešu publiskošanu. Paturiet savu biļešu datus pie sevis, un citiem neizpaudiet!

CERT.LV par iespējamo DDoS uzbrukumu bilesuparadize.lv

CERT.LV š.g. 3. martā sazinājās ar SIA "Biļešu paradīze" pārstāvjiem, lai gūtu skaidrojumus par publiskā telpā izskanējušo informāciju, ka sistēma piedzīvojusi uzbrukumu. No sarunas tika secināts, ka uzbrukums ir piedzīvots, taču, lai gūtu precīzāku priekšstatu par apstākļiem, CERT.LV lūdza sniegt detalizētu tehnisko informāciju. Informācija (žurnālfaili - angliski „log files”) šodien, 5. martā, tika nodota CERT.LV izpētei.

Pēc rūpīgākas analīzes būs precīzāk iespējams pateikt, kas ir bijis sistēmas nepieejamības cēlonis un vai ir konstatēti kādi trūkumi, kas būtu novēršami, lai uzlabotu sistēmas slodzes noturību. Šobrīd CERT.LV strādā pie saņemtās informācijas analīzes.

Informācijai: Latvijas Nacionālais kultūras centrs 6.martā aicina mediju pārstāvjus uz preses konferenci Pils laukumā - 4, Rīgā, plkst. 10:00. Preses konferencē Dziesmu un deju svētku rīkotājs un SIA “Biļešu Paradīze” sniegs sabiedrībai skaidrojumu par pakalpojuma izpildi un tā trūkumiem. Aicinām mediju sagatavotos jautājumus uzdot 6.martā, preses konferences laikā. Dalību preses konferencē apstiprinājis arī CERT.LV pārstāvis.

 

Attēls: Ekrānuzņēmums