☰

Arhīvs

Apdraudētas vairāk kā 1000 viedās apkures sistēmas Latvijā

CERT.LV ir saņēmusi informāciju par vairāk kā 1000 individuālajām apkures iekārtām, kurām var piekļūt nepiederošas personas un veikt izmaiņas iekārtu iestatījumos, piemēram, atslēdzot apkuri. CERT.LV aicina pārbaudīt savas apkures iekārtas un iestatīt tām drošas paroles, lai pasargātu sevi un sev tuvos no stindzinoša pārsteiguma.

[] Brīdinājumi

Brīdinājums par jaunu spiegojošā Emotet vīrusa kampaņu

CERT.LV masveidā saņem ziņojumus par jaunu Emotet vīrusa kampaņu, kas tiek maskēta gan aiz novēlotiem svētku apsveikumiem, gan cita veida aktuāliem tematiem - atgādinājums par pasūtījuma izņemšanu, pienācis rēķins u.c. E-pasta pielikumā esošais ZIP fails satur Emotet saimes datorvīrusu. Vēstules sūtītāji var būt lietotājam pazīstami.

[] Brīdinājumi

Brīdinājums uzņēmumiem un iestādēm par naudas izspiešanas mēģinājumiem

Pēdējo nedēļu laikā kļuvuši aktuāli naudas izspiešanas mēģinājumi, draudot apturēt uzņēmuma mājas lapu vai citu resursu, kas nodrošina uzņēmuma darbību. Šāda veida uzbrukumi vienlaicīgi notiek vairākās Eiropas valstīs. Naudas izspiešanas mēģinājumi mērķēti gan uz finanšu institūcijām, gan uz citiem privātā sektora uzņēmumiem.

[] Brīdinājumi

Uzmanību: aktivizējušies “banku krāpnieki”

Aktivizējušies "banku krāpnieki", kuri zvana banku klientiem un, izliekoties par bankas vai Smart-ID darbiniekiem, parasti krievu, bet dažos gadījumos nu jau arī latviešu valodā, lūdz nosaukt klientu norēķinu karšu datus, internetbankas datus (lietotāja numurs un parole) vai Smart-ID kodus.

[] Brīdinājumi

Konstatēta kritiska Microsoft Netlogon ievainojamība

Kritiska Microsoft Netlogon ievainojamība (CVE-2020-1472) ļauj uzbrucējam atiestatīt (reset) aktīvās direktorijas (Active Directory) admin paroli un iegūt visu lietotāju piekļuves informāciju (user credentials).

[] Brīdinājumi

Brīdinājums par mērķētu uzbrukumu (spear-phishing) kampaņu

Aktīvu mērķētu uzbrukumu (spear-phishing) kampaņa vērsta pret valsts iestāžu darbiniekiem. Uzbrukuma mērķis saņem kolēģa vārdā sūtītu e-pastu. E-pasta teksts ir latviešu valodā un satur saiti (URL), kurai 'href' atribūts atšķiras no 'title' atribūta. Pikšķerēšanas vietne ir konkrētās organizācijas webmail vai Outlook Web App autorizācijas lapas pielāgota kopija.

[] Brīdinājumi

Kalendārs

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference “DigiVeselība 2024”

RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 un tiešsaistē

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē