☰

Arhīvs

Uzmanību: aktivizējušies “banku krāpnieki”

Aktivizējušies "banku krāpnieki", kuri zvana banku klientiem un, izliekoties par bankas vai Smart-ID darbiniekiem, parasti krievu, bet dažos gadījumos nu jau arī latviešu valodā, lūdz nosaukt klientu norēķinu karšu datus, internetbankas datus (lietotāja numurs un parole) vai Smart-ID kodus.

[] Brīdinājumi

Konstatēta kritiska Microsoft Netlogon ievainojamība

Kritiska Microsoft Netlogon ievainojamība (CVE-2020-1472) ļauj uzbrucējam atiestatīt (reset) aktīvās direktorijas (Active Directory) admin paroli un iegūt visu lietotāju piekļuves informāciju (user credentials).

[] Brīdinājumi

Brīdinājums par mērķētu uzbrukumu (spear-phishing) kampaņu

Aktīvu mērķētu uzbrukumu (spear-phishing) kampaņa vērsta pret valsts iestāžu darbiniekiem. Uzbrukuma mērķis saņem kolēģa vārdā sūtītu e-pastu. E-pasta teksts ir latviešu valodā un satur saiti (URL), kurai 'href' atribūts atšķiras no 'title' atribūta. Pikšķerēšanas vietne ir konkrētās organizācijas webmail vai Outlook Web App autorizācijas lapas pielāgota kopija.

[] Brīdinājumi

Pulvermuca Latvijas kibertelpā

Latvijas kibertelpā turpina aktīvi izplatīties spiegojošais vīruss Emotet. Šobrīd inficētas jau vairāk nekā 200 organizācijas un simtiem inficētu lietotāju turpina vīrusu izplatīt tālāk. Emotet vīruss, nonācis datorā, jau pirmajās minūtēs ievāc ļoti daudz informācijas par lietotāju. Tās ļaunprātīga izmantošana ir tikai laika jautājums.

[] Brīdinājumi

Latvijas kibertelpā strauji izplatās spiegojošais Emotet vīruss

CERT.LV rīcībā ir informācija, ka šobrīd vairāk kā 160 organizācijas Latvijā ir skārusi Emotet ļaunatūra, un šis skaits turpina augt. Organizāciju vidū ir gan valsts un pašvaldību iestādes, gan privātā sektora uzņēmumi. Tas nozīmē, ka interneta lietotājiem šobrīd jābūt īpaši modriem, pat saņemot e-pastu no šķietami pazīstama sūtītāja, piemēram, sadarbības partnera vai kolēģa.

[] Brīdinājumi

Piekļuves tiesību izkrāpšanas uzbrukumi

Kiberuzbrucēji izmanto inovatīvu metodi - Office 365 piekļuves tiesību izkrāpšanas uzbrukumu -, kurā, līdzīgi klasiskai pikšķerēšanai, upurim tiek nosūtīts e-pasts ar saiti uz it kā koplietotu dokumentu, bet mērķis nav e-pasta piekļuves datu izkrāpšana. Uzbrukuma mērķis ir iegūt piekļuvi dažādiem lietotājam pieejamiem resursiem, piedevām to sniedz pats lietotājs.

[] Brīdinājumi

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē