☰

Arhīvs

Microsoft publicē atjauninājumus 11 kritisku ievainojamību novēršanai

Šonedēļ Microsoft publicēja līdz šim apjomīgāko Windows un ar to saistīto programmatūru atjauninājumu kopumu 129 ievainojamību novēršanai, to skaitā arī 11 kritiskām ievainojamībām.

[] Brīdinājumi

Tiek izsūtīti krāpnieciski e-pasti Latvijas Pasts un AliExpress vārdā

Ņemot vērā, ka daudzi, ievērojot distancēšanās nepieciešamību, uzturās mājās un veic iepirkšanos tiešsaistē, kā arī daudzi uzņēmumi savu darbību veic attālināti, kurjerpiegādes ir aktuāls temats. To izmanto arī krāpnieki, izsūtot krāpnieciskus e-pastus Latvijas Pasts un AliExpress vārdā.

[] Brīdinājumi

Jauna krāpniecisku e-pastu kampaņa

Uzmanību! Izplatās e-pasta kampaņa, kurā ļaundari cenšas izkrāpt e-pastu lietotājvārdus un paroles. E-pasts tiek sūtīts it kā administratora vārdā ar brīdinājumu par “aizturētām vēstulēm” un aicinājumu atjaunot e-pasta kontu, sekojot saitei.

[] Brīdinājumi

Aktivizējušies krāpnieki, kas meklē neuzmanīgus grāmatvežus

Pēdējā mēneša laikā manāmi pieaugusi krāpnieku aktivitāte, kas par saviem upuriem izraugās uzņēmumu un organizāciju grāmatvežus vai tos darbiniekus, kas atbildīgi par finansēm un pārskaitījumiem. Krāpnieku mērķis parasti ir noskaidrot bankas konta atlikumu un panākt, ka grāmatvedis veic neplānotu un steidzamu maksājumu uz tā norādīto bankas kontu.

[] Brīdinājumi

Pikšķerēšanas kampaņa Office 365 piekļuves datu izkrāpšanai, kas vērsta uz valsts sektora darbiniekiem

Brīdinājums! CERT.LV saņēmusi vairākus ziņojumus par agresīvu pikšķerēšanas kampaņu, kas vērsta pret valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem. Pikšķerēšanas mērķis - izgūt Office 365 piekļuves datus.

[] Brīdinājumi

Jauns šantāžas e-pastu vilnis

Pēdējo divu nedēļu laikā novērojams jauns šantāžas e-pastus vilnis angļu valodā, ko saņēmuši arī Latvijas iedzīvotāji. E-pastos tiek apgalvots, ka ļaundaris par lietotāju ievācis sensitīvu informāciju, kamēr apmeklētas pieaugušajiem domātas vietnes. Tālāk tiek draudēts šo kompromitējošo informāciju izsūtīt draugiem, ģimenei un kolēģiem.

[] Brīdinājumi

Kalendārs

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference “DigiVeselība 2024”

RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 un tiešsaistē

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē