☰

Arhīvs

Projekts „No More Ransom” – palīdzība šifrējošo izspiedējvīrusu upuriem

Tā kā CERT.LV turpina periodiski saņemt sūdzības un informāciju gan no fiziskām, gan juridiskām personām par nošifrētām ierīcēm un failiem, tad vēlamies vēlreiz pastāstīt par projektu - „No More Ransom”. Projekta mērķis ir palīdzēt bez maksas atgūt datus šifrējošo izspiedējvīrusu upuriem.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! februāra numurā - mobilo ierīču drošība

Jūsu mobilās ierīces ir lielisks un vienkāršs veids, kā sazināties ar draugiem, iepirkties interneta veikalos, veikt bankas darījumus tiešsaistē, spēlēt spēles, kā arī īstenot daudz citu aktivitāšu. Ņemot vērā to, cik liela nozīme šīm ierīcēm ir mūsu dzīvē, piedāvājam dažus vienkāršus ieteikumus, kā uzturēt ierīces drošas.

[] Ieteikumi lietotājiem

Padomi drošākam internetam

Drošība nebeidzas ar vienas dienas aktivitātēm, tas ir process, kuram laiks un uzmanība jāvelta regulāri. Kā interneta vidi padarīt drošāku priekš vismazākajiem lietotājiem un kur meklēt palīdzību.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! janvāra numurā - mājas kiberdrošība

Pirms vairākiem gadiem kiberdrošība mājās bija vienkārša: vairumā māju bija tikai bezvadu tīkls un daži datori. Šodien tehnoloģijas ir kļuvušas sarežģītākas un ir integrētas visos mūsu dzīves aspektos, no mobilajām ierīcēm un spēļu konsolēm līdz mājas termostatam un, iespējams, ledusskapim. Turpmāk daži padomi jūsu mājas drošībai.

[] Ieteikumi lietotājiem

Tūroperatora vārdā izsūtīti krāpnieciski e-pasti

CERT.LV 16.janvārī no dažādiem avotiem saņēma informāciju par aizdomīga e-pasta izplatību tūroperatora "Travel RSP" vārdā. E-pastā tā saņēmējam tiek lūgts steidzami apmaksāt nokavētu rēķinu ar soda procentiem. Saņemto informāciju esam izpētījuši un apstiprinām, ka tas ir krāpnieciska rakstura e-pasts, un saņēmējiem lūgums nekādā gadījumā nevērt vaļā e-pastā norādīto saiti.

[] Ieteikumi lietotājiem

Ieteikumi, kā pasargāt sevi no Meltdown un Spectre

[Informācija atjaunota 29.01.2018] CERT.LV speciālisti ir apkopojuši (un turpinās apkopot), aktuālos risinājumus, kas pieejami šobrīd pret Meltdown un Spectre uzbrukumiem. Tālāk varat iepazīties ar divu populārāko interneta pārlūkprogrammu piedāvātajiem risinājumiem.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

IT drošības seminārs "Esi drošs"

E. Birznieka-Upīša 21. un tiešsaistē

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference “DigiVeselība 2024”

RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 un tiešsaistē

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē