☰

Arhīvs

Uz valsts un pašvaldību iestādēm orientēta pikšķerēšanas kampaņa

Šodien masveidā valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem tiek izsūtīti pikšķerēšanas e-pasti ar mērķi nozagt e-pasta piekļuves datus. E-pasti izsūtīti no notification@box.lv un tematā norādīts - "Obligata E-pasta jauninašana uz ...." . Aicinām minēto e-pastu ignorēt, un nekādā gadījumā neievadīt prasītos datus.

[] Brīdinājumi

Inficēti e-pasti Latvijas Universitātes vārdā

Brīdinājums! Šodien Latvijas Universitātes vārdā masveidā tiek izsūtīti inficēti e-pasti ar LokiBot vīrusu pielikumā. Minētais vīruss paredzēts paroļu un sensitīvas informācijas zagšanai no upura iekārtas.

[] Brīdinājumi

Viltus ziņas, kurās slavenības Latvijā it kā reklamē investīcijas kriptovalūtā

Pēdējā ceturksnī CERT.LV saņēmis vairākus ziņojumus no interneta lietotājiem par viltus ziņām – it kā ziņu portāla Delfi vārdā. Šajās viltus ziņās tiek stāstīts par salvenībām Latvijā, kuras it kā veiksmīgi investējušas kriptovalūtā, guvušas pasakainu peļņu un aicina to darīt arī citus.

[] Brīdinājumi

Kritiska Microsoft attālās piekļuves protokola (RDP) ievainojamība

Šogad maijā, nākot klajā ar ikmēneša atjauninājumiem, Microsoft ir izlaidis ielāpu arī kritiskai ievainojamībai, kura kibertelpā pazīstama arī kā BlueKeep. Ievainojamība ir pietiekami nopietna, lai Microsoft pieļautu izņēmumu un izlaistu ielāpus arī tādām vēsturiskām operētājsistēmām kā Windows 2003, Windows XP un un Windows Vista.

[] Brīdinājumi

Konstatēti mēģinājumi internetbanku lietotāju datu izkrāpšanai

Aktivizējušies mēģinājumi ar e-pastu palīdzību izkrāpt iedzīvotāju internetbanku piekļuves datus. E-pasts informē par it kā saņemtu tiešsaistes ziņojumu no bankas, kura aplūkošanai lietotājs tiek aicināts klikšķināt uz e-pastā norādītās saites. Saite aizved uz datu izkrāpšanai paredzētu vietni, kas imitē bankas internetbanku. CERT.LV aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem.

[] Brīdinājumi

Izplatās kaitīgi e-pasti, Latvijas uzņēmumi aicināti būt uzmanīgi

Jau vairākas dienas Latvijas uzņēmumu vārdā tiek izplatīti kaitīgi e-pasti latviešu valodā, kas aicina atvērt e-pasta pielikumu, lai risinātu it kā radušās neskaidrības ar nesen veikto maksājumu un pielikumā satur vīrusu.

[] Brīdinājumi

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē