☰

Arhīvs

Uz Smart-ID lietotājiem orientēta pikšķerēšanas kampaņa

Februāra pēdējā nedēļas nogalē Igaunijā SEB un Swedbank klienti piedzīvoja masveida pikšķerēšanas kampaņu ar mērķi izkrāpt sensitīvu bankas klientu informāciju un veikt nesankcionētus naudas pārskaitījumus. Nedēļu vēlāk šādu pašu kampaņu piedzīvoja arī Latvijas SEB bankas klienti. Tiek pieļauts, ka līdzīgi uzbrukumi varētu tikt vērsti arī pret citu banku klientiem Latvijā.

[] Brīdinājumi

Krāpnieciskās loterijas turpinās

Krāpnieki nesnauž un turpina piedāvāt vinnēt iPhone XS un Samsung Galaxy S9 viedtālruņus, šoreiz piedaloties it kā Latvijas Pasta rīkotā loterijā. Arī šīs loterijas mērķis nav aplaimot dalībniekus ar viedtālruņiem, bet gan ievilināt uz maksas pakalpojumu abonēšanu, kas rezultātā lietotājiem katru mēnesi izmaksātu 49.99 eiro.

[] Brīdinājumi

Loterija ar nepatīkamu pārsteigumu bankas kontā

CERT.LV kopš pērnā gada nogales turpina saņemt ziņojumus no interneta lietotājiem par aizdomīgu loteriju, kurā it kā iespējams laimēt jaunākos Samsung un Apple viedtālruņus. Loterijas mērķis ir panākt, ka lietotājs abonē piekļuvi kādas ārzemju vietnes resursiem, par ko katru mēnesi no lietotāja bankas konta tiek atvilkti 29 EUR.

[] Brīdinājumi

Krāpnieciski brīdinājumi par nokavētu nodokļu maksājumu

UZMANĪBU: izplatās krāpnieciski e-pasti it kā Finanšu ministrijas vārdā par nokavētu nodokļu nomaksu. E-pasta pielikumā ir vīruss, kas ievāc informāciju par parolēm un, iespējams, nošifrē datora saturu.

[] Brīdinājumi

Krāpnieciska loterija ar Ed Sheeran koncerta biļetēm lietotnē WhatsApp

Lietotnē WhatsApp izplatās krāpnieciska loterija, kas sola iespēju iegūt divas bezmaksas biļetes uz Ed Sheeran koncertu Lucavsalā. Taču vienīgais, ko šajā "loterijā" patiesi var iegūt, ir paliels mobilā telefona rēķins. Esam modri un neuzķeramies!

[] Brīdinājumi

Krāpnieki, kas apgalvo, ka zina tavu paroli

Jauna veida krāpnieciskos e-pastos krāpnieks apgalvo, ka zina saņēmēja paroli, ir inficējis viņa datoru un uzfilmējis video, par kura neizplatīšanu pieprasa samaksu.

[] Brīdinājumi

Kalendārs

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference “DigiVeselība 2024”

RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 un tiešsaistē

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē