☰

Arhīvs

OUCH! marta numurā - mobilo aplikāciju droša izmantošana

Mobilās ierīces ir tik universālas pateicoties miljoniem aplikāciju, ko katrs var izvēlēties. Šīs aplikācijas padara mūs produktīvākus, ļauj zibenīgi sazināties un padalīties ar citiem, apmācīt un izglītot citus vai vienkārši izklaidēties. Tomēr šīs aplikācijas arī rada zināmus riskus. Šoreiz apskatīsim dažus soļus, kā droši izmantot mobilās aplikācijas.

[] Ieteikumi lietotājiem

6 padomi drošam tālrunim

Banka Citadele un CERT.LV atgādina un skaidro būtiskākos pamatnoteikumus, kuru ievērošana ir viegla un neprasa daudz laika vai naudas, bet garantē augstu datu drošības līmeni.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! februāra numurā - drošība ceļojot

Jūsu mājas tīkls var būt ir drošs, taču ceļojuma laikā labāk uzskatiet, ka visi tīkli, kam jūs pieslēdzaties, ir nedroši. Jūs nevarat zināt, kas vēl ir šajā tīklā un kas tiek darīts. Šajā izdevumā apskatīsim dažus vienkāršus principus, kā aizsargāt sevi un savus datus ceļojuma laikā.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! janvāra numurā - sociālā inženierija

Kibernoziedznieki ir sapratuši, ka bieži visvienkāršākais veids, kā nozagt informāciju, uzlauzt kontus vai inficēt sistēmas, ir apmānīt lietotāju un piespiest viņu kļūdīties. Šajā izdevumā pastāstīsim, kā šādi uzbrukumi, ko sauc par sociālo inženieriju, strādā un ko jūs varat darīt, lai sevi pasargātu.

[] Ieteikumi lietotājiem

Droša atbrīvošanās no mobilās iekārtas

Daudzi cilvēki atbrīvojas no vecajām ierīcēm, nepadomājot par personīgo informāciju, kas joprojām ir ierīcē. Decembra OUCH! izdevumā mēs apskatīsim, kāda informācija var būt mobilajā ierīcē un kā to droši izdzēst, pirms jūs atbrīvojaties no vecās ierīces vai atdodat to kādam citam.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! novembra numurā - mākoņa droša izmantošana

“Mākoņa” priekšrocība ir vienkārša piekļuve un datu sinhronizācija no dažādām ierīcēm jebkurā pasaules malā, kā arī jūs viegli varat nodot informāciju jebkuram. Šādi tiešsaistes pakalpojumi var atvieglot jūsu dzīvi un darbu, taču tiem piemīt arī unikāli riski.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē