☰

Arhīvs

Krāpnieciski brīdinājumi par nokavētu nodokļu maksājumu

UZMANĪBU: izplatās krāpnieciski e-pasti it kā Finanšu ministrijas vārdā par nokavētu nodokļu nomaksu. E-pasta pielikumā ir vīruss, kas ievāc informāciju par parolēm un, iespējams, nošifrē datora saturu.

[] Brīdinājumi

Krāpnieciska loterija ar Ed Sheeran koncerta biļetēm lietotnē WhatsApp

Lietotnē WhatsApp izplatās krāpnieciska loterija, kas sola iespēju iegūt divas bezmaksas biļetes uz Ed Sheeran koncertu Lucavsalā. Taču vienīgais, ko šajā "loterijā" patiesi var iegūt, ir paliels mobilā telefona rēķins. Esam modri un neuzķeramies!

[] Brīdinājumi

Krāpnieki, kas apgalvo, ka zina tavu paroli

Jauna veida krāpnieciskos e-pastos krāpnieks apgalvo, ka zina saņēmēja paroli, ir inficējis viņa datoru un uzfilmējis video, par kura neizplatīšanu pieprasa samaksu.

[] Brīdinājumi

Pastāv risks, ka arī Latviju varētu skart Office 365 e-pastu pikšķerēšanas kampaņa

Somijas Nacionālais kiberdrošības centrs jūnija sākumā izplatīja sarkano brīdinājumu saistībā ar straujo Office 365 e-pastu pikšķerēšanas kampaņas izplatību un ar personas datiem saistītiem pārkāpumiem. CERT.LV prognozē, ka, iespējams, drīzumā arī Latviju un citas Baltijas valstis varētu sasniegt minētā krāpšanas kampaņa.

[] Brīdinājumi

CERT.LV aicina uzmanīties no “viltīgiem zvanu troļļiem”

CERT.LV turpina saņemt ziņojumus no Latvijas iedzīvotājiem par aizdomīgiem zvaniem krievu valodā it kā no kādas investīciju kompānijas, kas piedāvā iesaistīties apšaubāmās finanšu operācijās. Saņemtajos ziņojumos novērojamas kopīgas tendences, ar kurām varat iepazīties tālāk rakstā.

[] Brīdinājumi

Par ievainojamību, kas skar OpenPGP un SecureMIME izmantošanu e-pasta lietotnēs

14.maijā tika publiskots pētījums, kurā ir norādīts uz divām ievainojamībām, kas skar OpenPGP un S/MIME šifrēšanas izmantošanu e-pasta lietotnēs un var ļaut uzbrucējam iegūt atšifrēta e-pasta saturu.

[] Brīdinājumi

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē