☰

Arhīvs

Atklāta kritiska MikroTik maršrutētāja ievainojamība

SVARĪGI: atklāta jauna, kritiska MikroTik maršrutētāja (RoutersOS) ievainojamība – skartas visas versijas, sākot ar v6.29. Uzbrukums tiek veikts, izmantojot Winbox pieslēguma portu.

[] Brīdinājumi

Meltdown un Spectre, ievainojamības procesoru darbībā

2018. gads sācies ar mazāk pozitīviem jaunumiem kiberdrošības jomā. Nesen konstatētas divu veidu ievainojamības galvenokārt Intel, AMD un ARM izstrādātajos procesoros, kas sniedz iespēju potenciālajiem uzbrucējiem nozagt sensitīvus datus, piemēram, paroles un citu lietotāja informāciju.

[] Brīdinājumi

Ievainojamība WPA2 protokolā ļauj pārtvert informāciju Wifi tīklā

CERT.LV aicina atturēties no publisku WiFi tīklu lietošanas, kamēr nav izlaisti drošības ielāpi.

[] Brīdinājumi

Izplata kaitīgas saites Facebook

CERT.LV speciālisti veikuši izpēti par aktuālajiem uzbrukumiem Facebook, kad lietotājiem tiek piegādātas čata ziņas ar kaitīgām saitēm.

[] Brīdinājumi

Izspiedējvīruss NotPetya – pazīmes un aizsardzība

Latvijas valsts un pašvaldību iestādes nav cietušas «NotPetya» kampaņā. Līdz 30.06.2017. CERT.LV ir saņēmis informāciju par četriem upuriem Latvijā, trīs uzņēmumiem un vienu privātpersonu.

[] Brīdinājumi

Būtiska ievainojamība Ubiquiti AirOS

Vairāk kā 30 dažādās ražotāja Ubiquiti bezvadu tīkla iekārtās tiek izmantota ievainojama operētājsistēma AirOS. Ievainojamība ļauj uzbrucējam pārņemt iekārtu savā kontrolē, izmantot to ļaunatūras izplatīšanai vai traucēt tās darbību, liedzot piekļuvi internetam attiecīgā interneta pakalpojumu sniedzēja klientiem.

[] Brīdinājumi

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē