☰

Arhīvs

Trīs populārākie krāpšanas veidi sociālajos tīklos OUCH! aprīlis 2022

Lai gan sociālie tīkli ir lielisks veids, kā sazināties, dalīties un izklaidēties ar citiem, tas ir arī lēts veids, kā kibernoziedznieki var maldināt un izmantot miljoniem cilvēku. Nekļūstiet par upuri trim izplatītākajām krāpšanas metodēm sociālajos tīklos.

[] Ieteikumi lietotājiem

Apgūstiet jaunu izdzīvošanas prasmi: Dziļviltojumu (deepfake) atpazīšana OUCH! marts 2022

Dziļviltojumi ir viltoti attēli, video vai audio ieraksti. Izmantojot šos ļoti reālistiskos viltojumus, uzbrucēji cenšas apmānīt cilvēku maņas, nozagt svešu naudu, izdarīt spiedienu uz cilvēkiem, manipulēt ar viedokļiem un ietekmēt uzskatus, radot viltus ziņas. Ņemot vērā šos uzbrukumus, jums jākļūst vēl uzmanīgākiem pret to, kam jūs ticat, lasot ziņas vai sociālos medijus.

[] Ieteikumi lietotājiem

Ikviens var uzsākt karjeru kiberdrošības jomā OUCH! februāris 2022

Vai esat domājis par kiberdrošības profesionāļa karjeru? Tā ir strauja, ļoti dinamiska joma ar lielu skaitu aizraujošu specialitāšu, no kurām izvēlēties. Un tam nav nepieciešams grāds datorzinātnēs!

[] Ieteikumi lietotājiem

Pamaniet un pārtrauciet ziņojumapmaiņas uzbrukumus OUCH! janvāris 2022

Smikšķerēšana (hibrīdvārds, kas apvieno SMS un pikšķerēšanu) ir uzbrukumi, kas notiek, kad kiberuzbrucēji izmanto SMS, īsziņu sūtīšanas vai līdzīgas ziņojumapmaiņas tehnoloģijas, lai jūs apmānītu un liktu veikt darbības, kuras jums nevajadzētu veikt. Aplūkosim, kā atpazīt šos uzbrukumus.

[] Ieteikumi lietotājiem

Labākie kiberdrošības padomi brīvdienām OUCH! decembris 2021

Kiberdrošības ieteikumi, kurus ņemt vērā, lai pasargātu savus datus un savas ierīces dodoties atpūtā un ceļojumos.

[] Ieteikumi lietotājiem

Droša iepirkšanās tiešsaistē OUCH! novembris 2021

Drīz miljoniem cilvēku meklēs ideālas dāvanas saviem tuvajiem, un daudzi no mums iepirksies tiešsaistē. Diemžēl arī kibernoziedznieki būs diez gan aktīvi, veidojot viltotas iepirkšanās vietnes un citus krāpnieciskus tiešsaistes iepirkšanās rīkus, lai nozagtu jūsu datus vai naudu. Uzziniet, kā atrast labus piedāvājumus, nekļūstot par kibernoziedznieku upuri.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē