☰

Arhīvs

Aicinām sekot līdzi "Digitālās nedēļas 2021" pasākumiem

No šodienas līdz 26.martam norisināsies “Digitālā nedēļa 2021”, kur vairākās diskusijās un tiešsaistes pasākumos aktīvi piedalīsies arī CERT.LV speciālisti. Ar visu minēto pasākumu un diskusiju sarakstu varat iepazīties tālāk rakstā.

[] Aktualitātes

Mīlestība internetā var maksāt dārgi!

Gatavojoties gada romantiskākajiem svētkiem – Valentīndienai, CERT.LV aicina Latvijas iedzīvotājus, kuri ir vēl sava īstā un vienīgā meklējumos, uzmanīties no viltus pielūdzējiem internetā. Tieši pēdējos gados novērota īpaši liela krāpnieku aktivitāte, kad iedzīvotāji ikdienas ierasto klātienes socializēšanos ir iemainījuši pret komunikāciju tiešsaistē.

[] Aktualitātes

Veiksmīgi īstenots projekts „Latvijas kiberdrošības spēju uzlabošana”

Kopš 2018. gada septembra CERT.LV īstenoja Eiropas Savienības Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumenta programmas ietvaros finansētu projektu "Latvijas kiberdrošības spēju uzlabošana". Priecājamies, ka 28 mēnešu laikā izdevās sasniegt visus izvirzītos projekta mērķus. Lai atskatītos uz galvenajiem projekta sasniegumiem sagatavojām infografiku.

[] Aktualitātes

Jau 10 gadus CERT.LV rūpējas par Latvijas kibertelpas drošību

Šogad 1. februārī apritēs 10 gadi, kopš Latvija tikusi pati pie savas nacionālās CERT (Computer Emergency Response Team) komandas, kuras uzdevums ikdienā ir rūpēties par valsts kibertelpas drošību. Šo 10 gadu laikā manāmi audzis ir ne vien CERT.LV apstrādāto incidentu skaits, bet arī starptautiskā pieredze un tehniskās kiberspējas.

[] Aktualitātes

Par platformas "e-klase" darbības traucējumiem

Kiberuzbrukuma esamība pagaidām ir “e-klase” uzturētāja pieņēmums, kas izskanējis operatīvas sarunas laikā, bet tehniskā informācija situācijas analīzei pagaidām nav saņemta. Tikai pēc tehniskās informācijas analīzes būs iespējasm noskaidrot visus notikuma apstākļus, lai varētu apstiprināt vai noliegt nesankcionētu ārēju ietekmi.

[] Aktualitātes

Izmaiņas WhatsApp lietotnes Privātuma politikā un pakalpojuma noteikumos

Šā gada 4. janvārī WhatsApp publicējis jaunus pakalpojuma noteikumus un Privātuma politiku. Par izmaiņām informēti visi WhatsApp lietotāji visos reģionos, taču katram reģionam izmaiņas ir atšķirīgas. Facebook piederošais WhatsApp aicina lietotājus jaunās izmaiņas apstiprināt līdz š.g. 8. februārim, pretējā gadījumā WhatsApp pakalpojumi lietotājam vairs nebūs pieejami.

[] Aktualitātes

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē