☰

Arhīvs

4 kiber-āķi, kam pievērst uzmanību digitālajā saziņā

Esam apkopojuši informāciju par 4 kiber-āķiem jeb biežāk sastopamajām pazīmēm, kas ļauj interneta lietotājam novērtēt, cik patiess ir e-pasts, kas saņemts no šķietami pazīstamas personas vai uzņēmuma, vai mājaslapa tiešām ir tā, par kuru uzdodas, un vai tā atbilst drošības prasībām.

[] Ieteikumi lietotājiem

Wi-Fi (bezvadu tīkla) nodrošināšana mājās OUCH! janvāris 2021

Lai izveidotu drošu mājas tīklu, jāsāk ar Wi-Fi piekļuves punkta (saukta arī par Wi-Fi maršrutētāju) drošību. Šī ierīce kontrolē, kas var pieslēgties jūsu mājas tīklam. Aplūkosim piecas vienkāršas darbības, lai izveidotu drošāku mājas bezvadu tīklu (Wi-Fi) jums un jūsu ģimenei.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! decembra numurā: Nodrošinot saikni starp paaudzēm

Cenšanās droši izmantot mūsdienu tehnoloģijas var būt liels izaicinājums gandrīz visiem, bet tas var būt īpaši grūti ģimenes locekļiem, kuri nav pieraduši pie tehnoloģijām vai tās tik labi nepārzina. Daži ieteikumi, lai palīdzētu aizsargāt ģimenes locekļus, kuriem tehnoloģijas, iespējams, rada grūtības un kuri nepietiekami novērtē ar to izmantošanu saistītos riskus.

[] Ieteikumi lietotājiem

Kā atpazīt drošu interneta veikalu

Iepirkšanās internetā ir ērta un kļūst arvien populārāka. To izmanto arī ļaundari. Mūsdienu apstākļos, kad virtuālā pasaule ir kļuvusi par ikdienas neatņemamu sastāvdaļu, kļūt par krāpnieku upuri ir gana vienkārši, tāpēc jābūt modriem. Esam apkopojuši padomus, kā atpazīt krāpnieciskas vietnes un pirkumus veikt droši.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! novembra numurā: Sociālās inženierijas uzbrukumi

Plaši izplatīts ir kļūdains priekšstats par kiberuzbrukumiem, ka tajos tiek izmantoti tikai sarežģīti rīki un metodes, lai piekļūtu svešiem datoriem un kontiem. Kiberuzbrucēji ir atklājuši, ka vienkāršākais veids, kā nozagt informāciju, piekļūt kontam, vai inficēt sistēmu, ir panākt, ka jūs to izdarāt viņu vietā, Viņi izmanto sociālo inženieriju.

[] Ieteikumi lietotājiem

OUCH! oktobra numurā: Viltus ziņas

Viltus ziņas ir nepatiess stāstījums, ko publicē un pasniedz tā, it kā tā būtu patiesība. Mūsdienās sociālie mediji ir radījuši vidi, kurā ikviens var publicēt viltus ziņas. Mēdz būt gadījumi, kad cilvēkiem maksā par viltus ziņu izvietošanu. Motivācija viltus ziņu radīšanai un izplatīšanai ir dažāda. Kāpēc viltus ziņas ir bīstamas un kā pasargāt sevi no viltus ziņām?

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē