☰

Arhīvs

2020. gads Latvijas kibertelpā - 5 klupšanas akmeņi

Nav noslēpums, ka liela daļa mūsu ikdienas 2020. gadā tika pārcelta uz kibertelpu, kur piedzīvots daudz jaunu izaicinājumu - virkne īpaši pielāgotu krāpšanas kampaņu, strauja pielāgošanās attālinātajam darbam, jaunas un kritiskas ievainojamības, kā arī līdz šim vēl neredzēti uzbrukumu paveidi.

[] Aktualitātes

Apjomīgā incidenta “SolarWinds” ietekme uz Latvijas kibertelpu

ASV drošības dienesti otrdien kopīgā publiskā paziņojumā norādīja, ka par apjomīgo kiberincidentu, kas ietekmēja daudzas iestādes un uzņēmumus visā pasaulē, visticamāk, ir atbildīga Krievija. CERT.LV sadarbībā ar ārvalstu kolēģiem ir izvērtējusi SolarWinds incidenta potenciālo ietekmi uz Latvijas infrastruktūru. Incidenta ietekme uz Latvijas resursiem līdz šim nav konstatēta.

[] Aktualitātes

Ar ko sākt IPv6 ieviešanu uzņēmumā?

Nākamās paaudzes Internet protokols - IPv6 tiek lietots jau pāris desmitgades, kopš 1998.gada. Gan lielākie Internet pakalpojumu sniedzēji, gan satura turētāji IPv6 jau ir ieviesuši. Saskaņā ar Google un Cisco statistikas datiem - pēdējos piecos gados pasaulē strauji pieaug arī IPv6 lietotāju skaits.

[] Aktualitātes

Kiberdrošības mēneša laikā informēti vairāk nekā 500 000 interneta lietotāju

Oktobris, Eiropas kiberdrošības mēnesis, CERT.LV komandai šogad bijis īpaši aktīvs un pasākumiem bagāts. Starp oktobra stūrakmeņiem jāpiemin gan tehniskā tiešsaistes konference Kiberšoks 2020, gan 4 novadīti praktiskie tiešsaistes semināri par e-pastu sistēmu aizsardzības labo praksi.

[] Aktualitātes

Notiks preses konference par rīcību cīņā ar telefonkrāpniekiem

Finanšu nozares asociācija sadarbībā ar Valsts policiju un CERT.LV sasauc preses konferenci, lai informētu par telefonkrāpniekiem, skaidrojot tipiskākos krāpnieku uzbrukumu veidus un sniedzot ieteikumus, kā no tiem izvairīties.

[] Aktualitātes

Šodien sākas Eiropas kiberdrošības mēnesis ar moto “Domā, pirms klikšķini!”

Šāgada oktobris ir jau astotais Eiropas kiberdrošības mēnesis (EKDM, angliski ECSM), un tas ES pilsoņu vidū popularizē drošību tiešsaistē. Ikgadējo kiberdrošības izpratnes kampaņu koordinē Eiropas Savienības Kiberdrošības aģentūra (ENISA) un Eiropas Komisija un atbalsta dalībvalstis un vairāk nekā 300 partneru visdažādākajās nozarēs.

[] Aktualitātes

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē