☰

Jaunumi

Pieejama statistika par 2023. gada aprīli

CERT.LV reģistrētie apdraudējumi no 01.04.2023. līdz 30.04.2023.

[] Statistika

Valsts iestāžu vārdā masveidā tiek izsūtītas krāpnieciskas SMS

Pēdējo divu mēnešu laikā Latvijas iedzīvotāji masveidā turpina saņem krāpnieciska rakstura SMS paziņojumus un e-pastus, kuros ļaundari izliekas par dažādām valsts iestādēm (VID, Tiesas.lv, eveseliba.gov.lv u.c.). Saņemtajos paziņojumos iedzīvotāji visbiežāk tiek aicināti apmaksāt administratīvo sodu, ierasties uz tiesu vai iepazīties ar saņemto nodokļu apmaksu.

[] Brīdinājumi

Kiberlaikapstākļi (APRĪLIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2023. gada aprīli. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī.

[] Ziņas

Microsoft publicē atjauninājumus, kas novērš 40 ievainojamības

Microsoft publicējis atjauninājumu pakotni, kas novērš vismaz 40 ievainojamības. No tām divas bija jaunatklātas "nulles-dienas" jeb zero-day ievainojamības, bet virkne citu ievainojamību sniedza uzbrucējiem iespēju veikt attālināto koda izpildi (RCE).

[] Brīdinājumi

“Kopīgi draudi, kopīga izpratne”: Latvija, ASV un Kanāda noslēdz trīs mēnešu ilgu kiberdraudu meklēšanas operāciju

CERT.LV vadībā trīs mēnešus ilgās sadarbības operācijas laikā apvienotā komandā darbojās kiberdrošības speciālisti no ASV bruņoto spēku kiberpavēlniecības, Kanādas bruņoto spēku kiberpavēlniecības un Kanādas kiberdrošības centra. CERT.LV vadīto kiberdraudu meklēšanas operācijas fokuss ir Latvijas kritiskās infrastruktūras aizsardzība un noturība.

[] Aktualitātes

CERT.LV vadītājas vietniekam pasniegs Triju Zvaigžņu ordeni

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 33. gadadienā, 4.maijā, Valsts prezidents Egils Levits un Ordeņu kapituls par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni CERT.LV vadītājas vietniekam Varim Teivānam, ieceļot viņu par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku. Ordenis tiks pasniegts svinīgā ceremonijā Rīgas pilī.

[] Aktualitātes

Kalendārs

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference “DigiVeselība 2024”

RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 un tiešsaistē

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē

Drošības incidentu karte