☰

Jaunumi

Atbrīvošanās no mobilās ierīces OUCH! decembris 2022

Mobilās ierīces, piemēram, viedtālruņi, viedpulksteņi un planšetdatori, turpina pārsteidzoši strauji attīstīties, tāpēc tiek bieži mainītas. Diemžēl, daudzi pat nenojauš, cik daudz personas datu ir šajās ierīcēs — daudz vairāk nekā datorā. Aplūkosim dažādus datu veidus mobilajās ierīcēs un to, kā var droši formatēt ierīci pirms atbrīvošanās no tās.

[] Ieteikumi lietotājiem

SPNEGO drošības mehānisma ievainojamība - CVE-2022-37958

Ievainojamība CVE-2022-37958 sniedz iespēju neautentificētam uzbrucējam veikt attālinātu koda izpildi, piekļūstot SPNEGO Extended Negotiation (NEGOEX) protokolam caur jebkuru Windows lietojumprogrammu protokolu, kuram nepieciešama autentifikācija, piemēram, SMB (Server Message Block) un RDP (Remote Desktop Protocol).

[] Brīdinājumi

Kiberlaikapstākļi (NOVEMBRIS)

Pieejami kiberlaikapstākļi par 2022. gada novembri. Kiberlaikapstākļi ir CERT.LV speciālistu apkopots pārskats īsā un pārskatāmā formā par Latvijas kibertelpā svarīgākajiem notikumiem pagājušajā mēnesī.

[] Ziņas

Pieejama statistika par 2022. gada novembri

CERT.LV reģistrētie apdraudējumi no 01.11.2022. līdz 30.11.2022.

[] Statistika

Latvija kopā ar sabiedrotajiem veikusi IKT sistēmu draudu meklēšanas operāciju

Latvijas Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija CERT.LV ir veikusi plašu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju draudu meklēšanas operāciju, lai identificētu uzbrucēju klātbūtni Latvijas kritiskās infrastruktūras sistēmās.

[] Aktualitātes

Pārlūkprogrammas OUCH! novembris 2022

Ir diezgan viegli nejauši noklikšķināt uz nedrošas tīmekļa lapas vai to apmeklēt, dažkārt pat nezinot par to. Turklāt var tikt uzlauztas arī tīmekļa vietnes, kuras zināt un kurām uzticaties, un kiberuzbrucēji tajās var instalēt ļaunprātīgu programmatūru. Kā pārlūkprogrammas izmantot droši?

[] Ieteikumi lietotājiem

Kalendārs

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē

Drošības incidentu karte