☰

Jaunumi

Kritiska OwnCloud ievainojamība (CVE-2023-49103)

“OwnCloud” risinājuma komponentei graphapi no 0.2.0 līdz 0.3.0 versijai ir konstatēta kritiska ievainojamība CVE-2023-49103, kurai piešķirts CVSS vērtējums 10.0. Pašlaik tā tiek jau aktīvi izmantota kiberuzbrukumos.

[] Brīdinājumi

Droša un gudra iepirkšanās internetā: kā izvairīties no krāpnieku slazdiem?

Tuvojoties Melnajai Piektdienai un Ziemassvētkiem, CERT.LV apkopojis vērtīgus padomus par to, kā droši iepirkties internetā un kam pievērst uzmanību, lai gudri izvairītos no krāpnieku izliktajiem slazdiem.

[] Aktualitātes

IT drošības seminārs "Esi drošs" decembrī

Semināra tēmas: kiberdrošības aktualitātes gada griezumā, CERT.LV nodrošinātie pakalpojumi, SOC izstrāde, izmantojot open source rīkus, tehnoloģiskie risinājumi kiberdrošības apmācībām, mākslīgā intelekta droša izmantošana u.c.

[] Pasākumi

Aizvadīts Baltijā gaidītākais notikums kiberdrošībā – konference “CyberChess 2023”

Svinēt savu izvēli būt par kibertelpas aizstāvjiem un vienlaikus domāt par savu profesionālo spēju un iemaņu pilnveidi – tā varētu raksturot valdošo noskaņojumu 4. un 5. oktobrī, kad Eiropas Kiberdrošības mēneša laikā, Rīgā jau desmito reizi notika starptautiskā kiberdrošības konference CyberChess 2023.

[] Pasākumi

Kritiska ievainojamība vairākos QNAP produktos

CERT.LV brīdina, ka atklāta kritiska ievainojamība (CVE-2023-23368) vairākos QNAP (QTS, QuTS hero, un QuTScloud) produktos.

[] Brīdinājumi

Latvijas jauniešus aicina pieteikties kibersacensībām #KiberPlēsis

Jau otro gadu pēc kārtas Latvijas jaunieši, vecumā no 16 līdz 24 gadiem, tiek aicināti reģistrēt savu dalību kibervides sacensībām #KiberPlēsis, ko rīko kiberdrošības uzņēmums CYBER CIRCLE. Sacensību dalībniekiem būs iespēja izaicināt savas IT prasmes, kļūstot par kibertelpas varoņiem, risinot uzdevumus “Capture the Flag” (CTF) formātā.

[] Aktualitātes

Kalendārs

Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas ( LATA) konference “DigiVeselība 2024”

RTU «Domus Auditorialis», Zunda krastmalā 8 un tiešsaistē

Digitālā nedēļa

Kiberdrošības semināri un darbnīcas, iesildot konferenci "CyberChess"

klātienē

Starptautiskā kiberdrošības konference "CybeChess 2024"

klātienē un tiešsaistē

Drošības incidentu karte