☰

ASV eksperti vērtē IT drošību Latvijā

Otrdien, 17. maijā, Rīgā bija ieradušies ASV informācijas tehnoloģiju drošības eksperti, kuri novērtēja Latvijas informācijas tehnoloģiju drošības sistēmu, kā arī sniedza rekomendācijas tās tālākai attīstībai.

Eksperti pārstāvēja BENS grupu (The Business Executives for National Security Group) un viņu vizīte Rīgā notika ar ASV vēstniecības Latvijā atbalstu.

ASV eksperti Latvijā uzturējās trīs dienas un to laikā tikās ar Satiksmes ministrijas, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas (CERT.LV), Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku pārstāvjiem, kā arī vairākiem elektronisko sakaru un citu tautsaimniecībā svarīgu nozaru uzņēmumiem, kuru darbībā būtisku lomu ieņem informācijas tehnoloģijas.

Šī vizīte ir viens no Satiksmes ministrijas un Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas centieniem stiprināt starptautisko sadarbību informācijas tehnoloģiju drošības jomā, ņemot vērā informācijas tehnoloģiju apdraudējumu pārrobežu raksturu.