☰

MK noteikumi par elektronisko sakaru tīklu drošību

Spēkā stājušies Ministru kabineta 2011.gada 26.aprīļa noteikumi Nr.327 „Noteikumi par elektronisko sakaru komersantu rīcības plānā ietveramo informāciju, šā plāna izpildes kontroli un kārtību, kādā galalietotājiem tiek īslaicīgi slēgta piekļuve elektronisko sakaru tīklam” (turpmāk – noteikumi), kas ir izstrādāti saskaņā ar Informācijas tehnoloģiju drošības likumu.

Elektronisko sakaru komersantiem, kas nodrošina publisko elektronisko sakaru tīklu, sešu mēnešu laikā ir jāsastāda rīcības plāns elektronisko sakaru tīkla nepārtrauktas darbības nodrošināšanai, tajā norādot tehniskos un organizatoriskos pasākumus, kuru mērķis ir pārvarēt tīkla un pakalpojumu sniegšanas drošības apdraudējumus. Rīcības plāna kopiju mēneša laikā pēc tā apstiprināšanas jānosūta Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijai (CERT.LV).

Noteikumi nosaka arī kārtību, kādā galalietotājiem tiek īslaicīgi slēgta piekļuve elektronisko sakaru tīklam, ja galalietotājs būtiski apdraud citu lietotāju tiesības vai informācijas sistēmu vai elektronisko sakaru tīklu drošību.

Ar pilnu noteikumu tekstu varat iepazīties šeit: http://www.likumi.lv/doc.php?id=229559&from=off

Aicinām sūtīt  šajos MK noteikumos minētos dokumentus un kontaktinformāciju CERT.LV uz elektronisko pastu: kontakti.