☰

ISACA konference 11.11.2011

Informācijas sistēmu audita un kontroles asociācijas (ISACA) Latvijas nodaļa aicināja ikvienu informācijas tehnoloģiju un IT drošības nozares pārstāvi vai vienkārši entuziastu uz ISACA ikgadējo konferenci. Tānorisinājās 2011.gada 11.novembrī Latvijas Universitātes Lielajā aulā (Raiņa bulvārī 19, Rīgā).

Šogad pasākums notika 16. reizi un tā galvenais mērķis bija speciālistu pieredzes un zināšanu apmaiņa informācijas tehnoloģiju drošības un audita jomās.

Ivo Ivanovs, Biedrības „ISACA Latvijas nodaļa” prezidents: „Profesionāla informāciju tehnoloģiju (IT) pārvaldība ir viens no galvenajiem priekšnosacījumiem sekmīgai attīstībai, gan katram uzņēmumam un organizācijai atsevišķi, gan valstij kopumā. Konference un profesionāļu pieredzes apmaiņa dod iespēju apzināt, kādi esam Eiropas kontekstā, ko esam paveikušu un pie kā vēl jāstrādā. Līdzšinējā pieredze liecina, ka varam lepoties ar to, ka uzņēmumiem un organizācijām Latvijā tiek piemērota pasaules IT pārvaldības labākā prakse un, ka Latvijas speciālisti viennozīmīgi strādā tikpat efektīvi kā citu valstu labākie eksperti šajā jomā.”

Šogad stājās spēkā jauns Informācijas tehnoloģiju drošības likums. Nacionālās IT drošības padomes priekšsēdētājs, Māris Andžāns, sniedza ieskatu IT drošības regulējumā, prezentējot esošās un plānotās izmaiņas.

Kopš 2011.gada 1.februāra Latvijā darbojas Nacionālā IT drošības incidentu novēršanas institūcija CERT.LV. Prezentācijā tika apskatīts CERT.LV paveiktais, aktuālā situācija elektroniskās informācijas telpā Latvijā un iegūtā pieredze pēc pirmajām organizētajām tehniskajām IT drošības mācībām.

Šogad aicinājām dalīties pieredzē ne vien vietējos IT drošības profesionāļus, bet arī pārstāvjus no kaimiņvalstīm. NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence pārstāvis informēja par Igaunijas pieredzi cīņā pret kibernoziegumiem. Prezentācijas laikā tika sniegta informācija arī par citu valstu pieredzi.

Detalizētāk ar konferences programmu var iepazīties šeit.

Dalība konferencē ir bez maksas.

Starptautiskā organizācija ISACA ir dibināta 1967. gadā un šobrīd tā apvieno vairāk kā 95 000 profesionāļus informācijas tehnoloģiju pārvaldībā, drošībā un auditā no vairāk kā 160 valstīm. ISACA nodrošina sertifikātus CISA (Certified Information Systems Auditor – Sertificēts Informācijas Sistēmu Auditors), CISM (Certified Information Security Manager), CGEIT (Certified in the Governance of Enterprise IT) un CRISC (Certified in Risk and Information Systems Control). ISACA Latvijas nodaļa, kura šobrīd apvieno vairāk kā 100 profesionāļus IT un informācijas drošības jomā, Latvijā darbojas vairāk kā desmit gadus.