☰

Noslēdzas NATO mācības "Cyber Coalition 2011"

Šonedēļ NATO dalībvalstīs notika praktiskās informācijas tehnoloģiju (IT) aizsardzības mācības „Cyber Coalition 2011”. Mācībās piedalījās pārstāvji no 20 valstīm - NATO dalībvalstīm un partnervalstīm, ieskaitot Austrāliju, Somiju, Īriju, Jaunzēlandi, Zviedriju.

Mācībās tika pārbaudīta NATO dalībvalstu spējas reaģēt uz informācijas IT drošības incidentiem, kā arī dalībvalstu spējas sadarboties savā starpā šādu incidentu risināšanā. Mācību scenāriji lika spēlētājiem risināt sarežģītas situācijas, kur IT drošības incidentu dēļ rodas sarežģījumi nozīmīgā sakaru infrastruktūrā, enerģētikas nozarē un informācijas aizsardzībā.

Latvijas dalībnieku komandā bija pārstāvji no Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas (CERT.LV), Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, Aizsardzības ministrijas, Satiksmes ministrijas un VAS "Latvenergo". Spēlētāji piedalījās trijās no četrām mācību misijām, sekmīgi analizēja ļaundabīgā koda paraugus, novērsa apdraudējumus un diskutēja par to, kādi lēmumi būtu jāpieņem strīdīgajās situācijās.