☰

Diskusija par kibedrošību ar Latvijas un Igaunijas ekspertiem

Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) sadarbībā ar NATO Publiskās diplomātijas nodaļu un Konrāda-Adenauera fondu organizēja diskusiju par kibedrošību „Cyber Security Trends and Challenges: Latvian and Estonian perspective”. Diskusija notika 29.februārī,  Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē, Lomonosova 1a,  Jesaja Berlina auditorijā.

Pēdējo gadu laikā kiberdrošības jautājumi ir kļuvuši ļoti aktuāli ikvienas valsts drošības dienaskārtībā, un pieaugot informācijas tehnoloģiju izplatībai un pieejamībai, drošība kibertelpā kļūs vēl svarīgāka. Diskusijas gaitā tika iztirzāti jautājumi par pašreizējo kiberdrošības nozīmi vispārējās drošības kontektstā, kā arī tuvāk aplūkota un salīdzināta Latvijas un Igaunijas pieredze kiberdraudu mazināšanā un kibertepas aizsardzības nodrošināšanā.

Skaidrot kiberdrošības nozīmi un kiberdraudu pieaugošo ietekmi centās diskusijas dalībnieki – Māris AndžānsNacionālās IT drošības padomes priekšsēdētājs, savukārt, ar Igaunijas pieredzi kiberdrošības jautājumos dalījās Igaunijas Informācijas tehnologiju drošības incidentu novēršanas institūcijas Starptautiskās sadarbības eksperts Luukas Kristjan Ilves. Diskusijas dalībniekus iztaujāja un diskusiju moderēja Ilmārs PoikānsLU Matemātikas un informātikas institūta pētnieks.

Māra Andžāna prezentācija.

Luukas Kristjan Ilves prezentācija.

Informāciju sagatavoja:

Elīna Neimane

Projektu vadītāja // Latvijas Transatlantiskā organizācija

Tālr.: +371 2932 8918

E-pasts:  elina@lato.lv

www.lato.lv

www.draugiem.lv/LATO

Twitter@LATO_LV

FacebookLatvianTransatlanticOrganisation