☰

"Atbildīgs Interneta pakalpojumu sniedzējs" atklāšanas pasākums

2012. gada 30. oktobrī notiks Latvijas Interneta asociācijas Net-Safe Latvia Drošāka interneta centra un CERT.LV kopīgi izveidotās iniciatīvas "Atbildīgs Interneta pakalpojumu sniedzējs" atklāšanas pasākums.

Lai veicinātu sadarbību starp interneta pakalpojumu sniedzējiem (IPS), Net-Safe Latvia Drošāka interneta centru un CERT.LV drošas interneta vides veidošanā un cīņā ar kriminalizēto pornogrāfiju saturošu materiālu apriti internetā, tika izveidota iniciatīva "Atbildīgs interneta pakalpojumu sniedzējs".

Interneta pakalpojumu sniedzējiem, kuri pievienojas sadarbības memorandam, tiek piešķirta īpaša kvalitātes zīme, kas ļauj interneta pakalpojumu saņēmējiem atpazīt un izvēlēties sociāli atbildīgus IPS. Šobrīd jau septiņi IPS ir pievienojušies memorandam.

Pasākumā piedalīsies pārstāvji no Drošāka interneta centra un CERT.LV, no pirmajiem IPS, kas pievienojās memorandam - SIA "Latnet Serviss" un SIA "IZZI", un no SIA "Lattelecom".

Atklāšanas pasākums notiks Eiropas Savienības (ES) mājā, Aspazijas bulvārī 28, sākums 11:00:

11:00 "Atbildīgs Interneta Pakalpojumu Sniedzējs" atklāšana - Maija Katkovska, Net-Safe Latvia, un Baiba Kaškina, CERT.LV
11:10 „Nelegāls interneta saturs Latvijā” - Maija Katkovska, Net-Safe Latvia Drošāka interneta centra vadītāja
11:30 ”Atbildīga interneta pakalpojumu sniedzēja loma drošākas interneta vides veidošanā” - Baiba Kaškina CERT.LV vadītāja
11:50 SIA „Latnet Serviss” pieredze un viedoklis - SIA „Latnet Serviss” pārstāvis
12:00 SIA „IZZI” pieredze un viedoklis - SIA „IZZI” pārstāvis
12:10 SIA "Lattelecom" pieredze un viedoklis - SIA "Lattelecom" pārstāvis
12:20 Jautājumi un atbildes, noslēguma vārdi