☰

IT drošības mācību "Cyber Europe 2012" norise

Šodien notiekošās Eiropas informācijas tehnoloģiju drošības mācības „Cyber Europe 2012” ir vērienīgākas un, pēc pašu dalībnieku vārdiem, arī intensīvākas un interesantākas par 2010.gadā notikušajām mācībām

Atšķirībā no 2010.gada mācībām, „Cyber Europe 2012” piedalās gan valsts iestādes, gan privātais sektors, nodrošinot daudz efektīvāku informācijas plūsmu un lēmumu pieņemšanas procesu.

Intensīvā mācību procesā 400 drošības eksperti no finansu, telekomunikāciju un interneta pakalpojumu sniedzējiem un valsts institūcijām apstrādā 1200 dažādus starptautiskus informācijas tehnoloģiju drošības incidentus, kas ir apvienoti simulētā, pret Eiropu vērstā DDoS (Distributed Denial of Services) kiberuzbrukumā.

Lai arī mācību apjoms un simulēto uzbrukumu daudzums ir iespaidīgs, tie visi ir izdomāti un nepastāv nekāds risks reālajai infrastruktūrai, visi pakalpojumi un servisi netraucēti turpina darboties.

Tā kā mūsdienās internets un dažādu veidu tiešsaistes pakalpojumi ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa, rūpēm par drošību informācijas tehnoloģiju sfērā ir jāpievērš pastiprināta uzmanība.

„Cyber Europe” mācību mērķis ir veicināt starptautisko sadarbību un stiprināt aizsardzības mehānismus, kas nodrošinātu potenciālo draudu novēršanu kritiskai informācijas infrastruktūrai un ļautu Eiropas valstu iedzīvotājiem justies droši virtuālajā vidē.

Aizsardzības mehānismu nevainojamas darbības nodrošināšanai starptautiskās mācības tiek organizētas reizi divos gados.