☰

Latvija piedalās „Cyber Europe 2012”

Ceturtdien, 2012. gada 4. oktobrī, Eiropas Savienības dalībvalstīs notiek informācijas tehnoloģiju (IT) drošības mācības „Cyber Europe 2012”. Šīs ir jau otrās šāda veida mācības Eiropas mērogā, un tajās jau otro reizi piedalās arī Latvija.

Teorētisko mācību mērķi ir pārbaudīt mehānismus un procedūras, kas nosaka informācijas plūsmu krīzes situācijā gan valsts institūciju, gan starpvalstu līmenī, kā arī novērtēt sadarbību starp valsts sektoru un privātajām institūcijām krīzes apstākļos. Lai izvirzītos mērķus sasniegtu, mācībās tiek simulēti plaša mēroga IT drošības incidenti, kuru novēršanā iesaistās visi mācību dalībnieki, veicinot starptautisko sadarbību Eiropas mērogā.

Mūsu valsts dalībnieku grupu pārstāv CERT.LV (Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija), Finanšu un kapitāla tirgus komisija, Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, SEB banka, Swedbank, Telia Latvija un Satiksmes ministrija.

Mācības organizē Eiropas Tīklu un informācijas drošības aģentūra (ENISA) un tajās piedalās 25 Eiropas Savienības un Eiropas brīvās tirdzniecības asociācijas dalībvalstis. Vēl virkne valstu piedalās mācībās novērotāju statusā.