☰

Saeimas komisijas izbraukuma sēde

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija izbraukuma sēdē CERT.LV

2012. gada 17. oktobrī Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti izbraukuma sēdē tikās ar CERT.LV (Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas) un Nacionālās informācijas tehnoloģiju (IT) drošības padomes pārstāvjiem. Tikšanās notika CERT.LV telpās.

CERT.LV vadītāja Baiba Kaškina informēja deputātus par institūcijas darbību un aktuālo IT drošības situāciju Latvijā, ieskaitot statistiku par IT drošības incidentiem un informāciju par robotu tīklu apkarošanu. Nacionālās IT drošības padomes priekšsēdētājs Māris Andžāns iepazīstināja ar Padomes darbu un informēja par IT drošības stratēģiskās attīstības plāniem.

Tikšanās laikā deputāti izteica atzinību institūcijām par paveikto IT drošības jomā. Sēdes gaitā izskanēja vairāki ierosinājumi un viedokļi, bet galvenais atzinums bija, ka nepieciešams aktīvi turpināt uzsākto darbību, veltot lielāku uzmanību arī izglītības un pētniecības jomai.

Komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis izteica cerību, ka institūciju izvirzītā mērķa – veicināt IT drošību caur sadarbību – sasniegšana, iesaistot procesā arī sabiedrību un interneta pakalpojumu sniedzējus, notiks vēl efektīvāk. Komisijas sēdi viņš noslēdza ar vārdiem : „Iespaidīgi. Arī stratēģijas projektu bāzējat uz patiesiem faktiem. Paldies par darbu, ko darāt!”