☰

5. Baltijas IT drošības sanāksme

2012. gada 11. un 12. decembrī Tallinā norisinājās 5. Baltijas valstu informācijas tehnoloģiju (IT) drošības politiku koordinācijas sanāksme. Latviju pārstāvēja Satiksmes ministrija, Ārlietu ministrija, Aizsardzības ministrija, Valsts policija un CERT.LV.

Iepriekšējā sanāksme notika 2012. gada maijā Rīgā. Sanāksmju mērķis ir veicināt pieredzes apmaiņu trīs Baltijas valstu starpā un sekmēt sadarbību IT drošības jautājumu risināšanā.

Tallinas sanāksmes sākumā visu trīs Baltijas valstu IT drošības speciālisti sniedza ziņojumu par savas valsts aktualitātēm IT drošības politikas izstrādes jomā, par būtiskākajiem notikumiem nozarē un par interesantākajiem incidentiem. 

Pēc ziņojumu sniegšanas tika turpināts darbs pie trīspusēja IT drošības saprašanās memoranda izstrādes un veiktas konsultācijas Baltijas valstu pozīciju koordinācijai par dažādiem IT drošības jautājumiem Eiropas Savienībā, EDSO, ANO un NATO, lai tādējādi kopā gūtu lielāku ietekmi un spētu efektīvāk pārstāvēt Baltijas valstu intereses šajās organizācijās.

Pirmā koordinācijas sanāksme notika 2009. gadā Rīgā. Kopš tā laika sanāksmju biežums ir dubultojies un tās notiek nevis vienu, bet divas reizes gadā, lai paātrinātu informācijas apmaiņas un lēmumu pieņemšanas procesus. Nākamā sanāksme notiks 2013. gada maijā Viļņā.