☰

Noslēdzies "Hackfest Valmiera 2012"

Nedēļas nogalē no 1. līdz 2. decembrim norisinājās Valmieras pilsētas pašvaldības un Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV rīkotais konkurss "Hackfest Valmiera 2012". Septiņpadsmit dalībnieki 24 stundu laikā centās atrisināt 4 dažādus uzdevumus.

Divi uzdevumi tika gatavoti speciāli konkursam, bet 2 tika realizēti, liekot dalībniekiem strādāt ar produkcijas videi tuvinātu infrastruktūru. Tas nodrošināja pietiekami interesantu pasākumu ar augstu izaicinājuma līmeni.

Uzdevumi bija sarežģīti, bet diviem uzdevumiem risināšanas laikā dalībniekiem tika dotas trīs iespējas izmantot uzdevuma risināšanai speciāli sagatavotu papildinformāciju, kas varētu palīdzēt pietuvoties atrisinājumam. Salīdzinoši maz dalībnieku izvēlējās izmantot šīs papildiespējas, par kurām, protams, tiktu atņemts zināms skaits punktu. Izaicinājums un sacensības gars tika saglabāts visa pasākuma garumā.

Jāsaka, ka liela daļa dalībnieku spēku samērā bija diezgan līdzīgi, bet līdz 7. decembrim vēl notiek rezultātu iesniegšana, kurā dalībniekiem jāapraksta detalizēta uzdevumu izpildes gaita. “Hackfest Valmiera 2012” uzvarētājs tiks paziņots 14. decembrī.

Vairāk par konkursu "Hackfest Valmiera 2012".