☰

A.Pabriks tiekas ar CERT.LV vadītāju un lūdz CERT.LV izstrādāt institūcijas attīstības prioritātes

Vakar, 30.janvārī, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tikās ar Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV vadītāju Baibu Kaškinu un aicināja izstrādāt un iesniegt tuvāko gadu attīstības prioritātes, kā arī informāciju par nepieciešamo finansējumu to īstenošanai.

B.Kaškina informēja, ka jau šogad CERT.LV plāno izvērst pasākumus sabiedrības izglītošanai par informācijas tehnoloģiju drošības jautājumiem, veicināt valsts informācijas tehnoloģiju infrastruktūras drošības paaugstināšanu, kā arī pilnveidot informācijas tehnoloģiju drošības situācijas un uzbrukumu analīzi Latvijā.

Tāpat viņa norādīja, ka CERT.LV darbinieki pagājušā gada decembrī organizēja Ministru kabineta līmeņa informācijas tehnoloģiju vingrinājumu, kurā tika veikta plaša mēroga IT drošības incidentu simulācija. Šis bija pirmais tāda līmeņa pasākums Latvijā, tādēļ tika gūta interesanta un vērtīga pieredze, kas noderēs tālākajā darbā.

Ministrs informēja, ka Aizsardzības ministrijā norit darbs pie Kiberaizsardzības vienības izveides Zemessardzes sastāvā, kas stiprinātu valsts un privātā sektora informācijas tehnoloģijas ekspertu sadarbību, un aicināja CERT.LV turpināt sadarbību profesionāla personāla piesaistei.

Šā gada 1.janvārī Aizsardzības ministrija no Satiksmes ministrijas pārņēma CERT.LV pārraudzību. CERT.LV darbojas kopš 2011.gada 1.februāra saskaņā ar Informācijas tehnoloģiju drošības likumu un ir atbildīga par informācijas tehnoloģiju drošības veicināšanu Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļa
Tālr.: +371 67335045
prese@mod.gov.lv