☰

Rīgā noslēdzas sanāksme par informācijas un elektronisko sakaru drošību

Satiksmes ministrija

Šonedēļ, 5. un 6.februārī, Rīgā norisinājās Eiropas Tīklu un informācijas drošības aģentūras (ENISA) sanāksme.

Sanāksmi atklāja Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Kaspars Briškens, kurš uzsvēra drošības nozīmi elektroniskās informācijas telpā, kā arī Latvijas atbalstu ENISA tālākajai darbībai.

Sanāksmes laikā par drošību elektroniskās informācijas telpā Latvijā klātesošos informēja Nacionālās informācijas tehnoloģiju (IT) drošības padomes priekšsēdētājs Māris Andžāns un CERT.LV (Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija) vadītāja Baiba Kaškina. Savukārt Eiropas Komisijas pārstāvis sniedza informāciju par izstrādāto Eiropas IT drošības stratēģijas projektu un Direktīvas projektu par tīklu un informācijas drošības uzlabošanu Eiropas Savienībā (ES).

Galvenā uzmanība sanāksmē tika pievērsta ES prasību piemērošanai attiecībā uz ziņošanu par incidentiem publiskajos elektronisko sakaru tīklos un minimālajām drošības prasībām publiskajiem elektronisko sakaru tīkliem. Apspriesto jautājumu lokā bija arī dalībvalstu pieredze viesabonēšanā vienas valsts ietvaros ārkārtas situācijās un elektronisko sakaru tīklu nepārtrauktas darbības nodrošināšanas būtiskākie riski.

Sanāksmē piedalījās pārstāvji no ES dalībvalstīm, Eiropas Komisijas, ENISA, kā arī BEREC.