☰

Ministru prezidenta ziņojums par Ministru kabineta paveikto

Ziņojuma pilns teksts atrodams saeima.lv

Līdz ar finansējuma palielināšanu no 2012.gada 1.marta ir palielināta Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas (CERT.LV) veiktspēja, pieņemot darbā jaunus nodarbinātos, kā arī palielinot slodzi līdzšinējiem darbiniekiem. Tāpat ir veikta tehniskā nodrošinājuma uzlabošana. Attiecīgi ir būtiski palielinātas spējas reaģēt uz informācijas tehnoloģiju drošības incidentiem, kā arī veikta dažādu būtisku incidentu novēršana. Jāatzīmē, ka ik dienu tiek reģistrēts ievērojams skaits IT drošības incidentu – sākot no vairākiem augstas nozīmības incidentiem un vairākiem simtiem zemas nozīmības incidentiem, un tie vienlīdz skar ne tikai valsts un pašvaldību institūcijas, bet arī komersantus un fiziskas personas. No 2013.gada 1.janvāra CERT.LV ir nodota Aizsardzības ministrijas pakļautībā.

Satiksmes ministrija 2012.gadā izstrādāja pamatnostādņu projektu "Latvijas Informācijas tehnoloģiju drošības stratēģija 2013.–2018.gadam", organizēja 4.Baltijas valstu IT drošības politiku koordinācijas sanāksmi Rīgā 2012.gada maijā, nodrošināja saprašanās memoranda noslēgšanu par sadarbību ar NATO IT aizsardzībā, pastāvīgi nodrošināja Nacionālās IT drošības padomes vadību.

2013.gadā Satiksmes ministrija plāno rīkot 7.Baltijas valstu IT drošības politiku koordinācijas sanāksmi, turpināt darbu, izstrādājot saprašanās memorandu ar Lietuvu un Igauniju IT drošībā, Nacionālās IT drošības padomes darbībā plašāk iesaistīt nevalstiskās organizācijas, kā arī uzsākt pamatnostādņu "Latvijas Informācijas tehnoloģiju drošības stratēģija 2013.–2018.gadam" izpildes koordinēšanu.