☰

Pabriks pārbaudīs ģimenes datoru

Trešdien, 20.martā, plkst.15:30 CERT.LV telpās Raiņa bulvārī 29 e-prasmju nedēļas ietvaros aizsardzības ministrs Artis Pabriks ar bērniem pārbaudīs ģimenes datora veselību. Pārbaudi veiks datorologs - CERT.LV darbinieks, kurš diagnosticēs datora saslimšanas, palīdzēs atbrīvoties no vīrusiem un sniegs konsultācijas, kā rūpēties par datora veselību.

„Darbs ar datoru mūsdienās ir gandrīz ikviena iedzīvotāja ikdiena, taču ne vienmēr rūpīgi padomājam par saglabātās informācijas drošību. Datoru lietotāji kļūst arvien jaunāki, tāpēc mums jau laikus ir jāinformē arī savi bērni par informācijas drošību un jāmāca rūpēties par datoru veselību,” uzskata aizsardzības ministrs A.Pabriks.

E-prasmju nedēļā katram iedzīvotājam ir iespēja atnest savu datoru uz bezmaksas konsultāciju pie datorologa, lai pārbaudītu tā veselību. Lai to izdarītu, 20.martā no plkst.10:30 līdz 16:00 jādodas vizītē pie datorologa Raiņa bulvārī 29. Savukārt 22.martā no plkst.10:30 līdz 16:00 datorologs būs pieejams Rēzeknē, Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrā „Zeimuļs”.

Sākot ar šā gada 1.janvāri, Aizsardzības ministrija no Satiksmes ministrijas pārņēma Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV pārraudzību. CERT.LV darbojas kopš 2011.gada 1.februāra saskaņā ar Informācijas tehnoloģiju drošības likumu un ir atbildīga par informācijas tehnoloģiju drošības veicināšanu Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
Daina Ozoliņa
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļas vecākā referente
Tālrunis: 67335224
E-pasts: daina.ozolina@mod.gov.lv