☰

2.oktobrī pārbaudi savu datoru pie Datorologa

Trešdien, 2.oktobrī, Eiropas Kiberdrošības mēneša ietvaros katram iedzīvotājam būs iespēja atnest savu datoru uz bezmaksas konsultāciju pie "datorologa", lai pārbaudītu sava datora veselību.

"Datorologs" ir IT speciālists, kurš diagnosticēs datora saslimšanas, palīdzēs atbrīvoties no vīrusiem un sniegs konsultācijas, kā rūpēties par datora veselību. Šogad CERT.LV "datorologiem" talkā nāks arī speciālisti no Lattelecom, kas ir arī viens no atbildīgajiem interneta pakalpojumu sniedzējiem.

Ja dators veic aizdomīgas darbības, vai neklausa, ir kļuvis lēns un nedarbojas kā nākas, ir jāizmanto iespēja un 2.oktobrī jādodas vizītē pie "datorologa" uz Raiņa bulvāri 29. no pulksten 10:00 līdz 16:00.

Pirms Datorologa apmeklējuma iesakām pārbaudīt datora veselību, apmeklējot portālu www.esidross.lv, un noskaidrot, vai Tava datora IP adrese nav inficēto adrešu sarakstā. Ja Tava datora IP adrese ir inficēta, tad ekrānā parādīsies sarkans brīdinājums un pie "datorologa" varēsi doties jau ar konkrētu sūdzību, kas ļaus datoru izmeklēt un izārstēt ātrāk. Taču pilnu diagnozi un ārstēšanu iespējams veikt arī klātienē, pie Datorologa.