☰

Datorologs 22. un 23. novembrī

No 2013.gada 22.novembra līdz 24.novembrim Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) piedalīsies otrajā starptautiskajā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju izstādē Riga Comm 2013, kas notiks izstāžu centrā Ķīpsala.

Trīs dienu garumā iedzīvotāji un uzņēmēji valsts pārvaldes iestāžu stendā „Tavas e-iespējas” varēs vairāk uzzināt par valsts iestāžu piedāvātajiem e-pakalpojumiem un to ērtākas izmantošanas iespējām, kā arī pārbaudīt savu datoru pie datorologa un uzzināt vairāk par personīgo datoru drošību.

Lielākā daļa e-pakalpojumu vienuviet apkopoti valsts portālā www.latvija.lv , kas izveidots kā vienots kontaktpunkts valsts un pašvaldību iestāžu sniegtajiem pakalpojumiem Latvijā. Tajā pieejami ap 2000 dažādu publisko pakalpojumu un to aprakstu. Ar valsts portāla sniegtajām priekšrocībām izstādes dalībniekus iepazīstinās VARAM darbinieki.

Tāpat valsts pārvaldes iestāžu stendā interesenti varēs no Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbiniekiem iegūt plašāku informāciju par eID kartēm, to e-iespējām, kā arī uz vietas, uzrādot pasi, pieteikties eID kartes saņemšanai.

Šogad VARAM stendā 22. un 23. novembrī portatīvo datoru īpašniekiem būs iespēja arī pārbaudīt savu datoru pie datorologa* un saņemt konsultācijas par datoru un informācijas drošību, aizsardzību un rīcību dažādās incidenta situācijās.

*Datorologs - CERT.LV darbinieks, kurš diagnosticē, un, ja iespējams, novērš e-slimības un ļaunprātības datorā