☰

Noslēdzas Eiropas kiberdrošības mācību “Cyber Europe 2014” pirmais posms

Trešdien, 2014.gada 30.aprīlī noslēdzās kiberdrošības mācību „Cyber Europe 2014” tehniskais posms, kurā piedalījās vairāk kā 400 kiberdrošības speciālisti no 29 valstīm.

Mācībās iesaistījās arī 30 dalībnieki no Latvijas, kuri sekmīgi un aktīvi risināja visus piedāvātos uzdevumus. Mācībās piedalījās pārstāvji no SIA „BITI”, LR Zemessardzes Kiberaizsardzības vienības, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV, kā arī SIA „ANALYTICA”, SIA „IT CENTRS” un citām organizācijām.

Eiropas tīklu un informācijas drošības aģentūra (ENISA) uzsver, ka „Cyber Europe 2014” ir augsta līmeņa informācijas tehnoloģiju drošības mācības, kas pierāda, ka Eiropā kiberdrošība ir ļoti nozīmīga. Kā minēja ENISA izpilddirektors Udo Helmbrehts, „Kiberdrošības mācību incidenti ir ļoti reālistiski, simulējot Eiropas līmeņa nemierus un politisko krīzi, un pakalpojumu traucējumus miljoniem cilvēku visā Eiropā. Mācības ir būtisks elements pūlēm pastiprināt Eiropas līmeņa IT drošības krīzes kooperāciju, gatavību un reakciju”.

Mācību mērķi bija Eiropas IT drošības krīžu pārvaldības procedūru un mehānismu testēšana, valsts līmeņa IT drošības kapacitātes uzlabošana un sadarbības izpēte starp valsts un privāto sektoru. Kiberdrošības mācību rezultāti tiks apkopoti un izmantoti sadarbības uzlabošanai un informācijas tehnoloģiju drošības koordinēšanai gan Eiropas, gan Latvijas līmenī.