☰

Informācija presei par IT drošības konferenci "Apmācīts un atbildīgs IT&IS lietotājs- visu mūsu doršības pamats"

ISACA Latvijas nodaļa un CERT.LV organizē IT drošībai veltītu konferenci, kas notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 2014.gada 16.oktobrī.

„Ikdienā veicot speciālistu apmācību par IT drošību, jāsecina, ka vislabākā aizsardzība ir izglītots lietotājs, tādēļ lietotāju apmācība un ar to saistītie IT drošības risinājumi ir konferences galvenā tēma. Arī Latvijas Prezidentūras Eiropas Savienībā viena no prioritātēm būs digitālie jautājumi, īpaši iedzīvotāju e-prasmju uzlabošana un informācijas drošības problemātika digitālajā vidē”, skaidro CERT.LV vadītāja B.Kaškina.

Šogad konferences programmā iekļautas ārvalstu un vietējo IT nozares ekspertu prezentācijas par tādām tēmām kā interneta atvērtības riski, mājas lapu bloķēšanas izaicinājumi, kiberdrošības kompetenču pilnveide, IT drošības izaicinājumi ES prezidentūras laikā, u.c.

Pasākuma galvenie atbalstītāji ir Eiropas datu centru operators DEAC un SIA „Latvijas Mobilais Telefons”.

”Katram apzinīgam elektronisko datu nesēju un ierīču lietotājam ir rūpīgi jāizvērtē, cik lielā mērā, izmantojot pieejamos resursus, viņš spēj pasargāt savus datus no nesankcionētas piekļuves vai zuduma. Tāpēc laikā, kad procesu automatizācijas rezultātā strauji pieaug apstrādājamo datu apjoms, arī uzņēmumi savu datu drošību uztver kā ievērojamu biznesa risku," stāsta DEAC valdes priekšsēdētājs Andris Gailītis. "Nodrošināšanās ar nepieciešamo infrastruktūru vēl nenozīmē, ka, piemēram, kiberuzbrukums, cilvēka faktors vai cits force majeure nekļūs par iemeslu datu zudumam vai procesu dīkstāvei. Tādēļ jautājumam, kam Jūs uzticat savu biznesu, ir tiešs sakars ar spēju strādāt efektīvi."

LMT konferences apmeklētājiem prezentēs mobilo iekārtu drošības aspektus un demonstrēs mobilo ierīču pārvaldības iespējas. LMT nodrošinās arī pasākuma tiešraidi vietnē m.lmt.lv.

„Vairāk nekā 85% no LMT pārdotajiem telefoniem šobrīd ir viedtālruņi. Tā ir gana jaudīga ierīce, lai palīdzētu lietotājam gan sadzīvē, gan darbā paveikt vairāk un efektīvāk. Tai pašā laikā arī viedtālruņiem ir savi drošas lietošanas paņēmieni, kurus ir vērts zināt un pielietot,” norāda Latvijas Mobilā Telefona viceprezidents Ingmārs Pūķis.

Gatavojot savu uzstāšanos Rīgā, Ramsés Gallego, ISACA starptautiskais viceprezidents uzsver:  „Mēs dzīvojam pasaulē, kurā samazinās mūsu privātā telpa un informācijas drošībai nešaubīgi jāvelta vislielākā uzmanība. Dalība konferencē ir lieliska iespēja atklāt un padalīties ar pieredzi par informācijas drošības, privātuma, pārvaldības un risku jaunumiem.”

Konferences mērķauditorija ir valsts un pašvaldību iestāžu atbildīgās personas par IT drošību, IT drošības speciālisti, informācijas sistēmu auditori, pētnieki, IT drošības entuziasti, kā arī citi nozares pārstāvji. Pasākums notiek Eiropas kiberdrošības mēneša ietvaros.

Pieteikties konferencei iespējams vietnē www.cert.lv līdz 2014.gada 5.oktobrim. Dalība konferencē ir bezmaksas (vietu skaits ierobežots).

Par organizatoriem

Biedrība „ISACA Latvijas nodaļa” pārstāv starptautisko Informācijas sistēmu audita un kontroles asociāciju ISACA. ISACA ir nevalstiska bezpeļņas organizācija, kuras misija ir atbalstīt uzņēmumu mērķus, apkopojot zināšanas, attīstot, nodrošinot un veicinot izpēti, standartu izstrādi, kompetenci un praktiskos paņēmienus efektīvai informācijas, sistēmu un tehnoloģiju pārvaldībai, kontrolei un drošības uzlabošanai. ISACA apvieno vairāk par 115 000 biedru visā pasaulē, Latvijas nodaļā ir 131 biedrs.

Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcijas CERT.LV misija ir veicināt IT drošību Latvijā. CERT.LV sniedz atbalstu IT drošības incidentu novēršanā, veicina sadarbību IT drošības jomā Latvijā, organizē informatīvus un izglītojošus pasākumus valsts iestāžu darbiniekiem, IT drošības profesionāļiem un citiem interesentiem.

Informāciju sagatavoja CERT.LV sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Svetlana Amberga, tālr. 67085851, e-pasts svetlana.amberga