☰

CERT.LV vadītāja Baiba Kaškina pārvēlēta par TF-CSIRT grupas priekšsēdētāju

TF-CSIRT 49. sanāksmes laikā, kas norisinājās 2016. gada 20. un 21. septembrī Cīrihē, Šveicē, par TF-CSIRT grupas priekšsēdētāju tika pārvēlēta CERT.LV vadītāja Baiba Kaškina.
B. Kaškina par TF-CSIRT priekšēdētāju tika pirmo reizi ievēlēta 2014. gada septembrī, Romā.

TF-CSIRT („Task Force Of Computer Security Incident Response Teams”) ir darba grupa, kas Eiropas mērogā vieno drošības incidentu risināšanas komandās strādājošos speciālistus. TF-CSIRT priekšsēdētāju ievēl uz diviem gadiem.

TF-CSIRT nodrošina diskusiju platformu, kur CSIRT (Drošības Incidentu Risināšanas Komandu) kopienas dalībnieki drošā vidē var dalīties savā pieredzē un zināšanās, lai uzlabotu savstarpējo sadarbību un koordināciju. Tā uztur CSIRT komandu reģistrācijas un akreditācijas sistēmu, kā arī veic pakalpojumu normatīvu sertifikāciju.

TF-CSIRT darba grupa izstrādā un nodrošina CSIRT komandas ar servisiem, veicina kopīgu standartu un procedūru izmantošanu drošības incidentu apstrādē, kā arī nepieciešamības gadījumā koordinē kopīgas iniciatīvas. Tāpat TF-CSIRT darba grupa organizē CSIRT personāla apmācības un palīdz jaunu CSIRT komandu dibināšanā un attīstībā.

TF-CSIRT darba grupa sadarbojas ar vispasaules organizāciju FIRST („Forum of Incident Response Security Teams” jeb „Incidentu Apstrādes Komandu Forumu”), ENISA („European Union Agency for Network and Information Security” jeb „Eiropas Tīklu un informācijas drošības aģentūru”), citām reģionālajām CSIRT organizācijām, kā arī aizsardzības un tiesībsargājošajām institūcijām.

TF-CSIRT darba grupas aktivitātes koordinē TF-CSIRT Rīcības komiteja. Tā sastāv no TF-CSIRT priekšsēdētāja, TF-CSIRT sekretāra un četriem vēlētiem pārstāvjiem.

Vairāk par TF-CSIRT