☰

Eiropas kiberdrošības mēneša aktualitātes 2016

Lai veicinātu sabiedrības izpratni par kiberdrošības jautājumiem, oktobris jau ceturto gadu ir pasludināts par Eiropas kiberdrošības mēnesi.

Arī Latvijā kiberdrošības mēneša ietvaros notiks dažādas aktivitātes. CERT.LV oktobrī rīkos vairākus pasākumus gan sabiedrības izglītošanai, gan IT drošības profesionāļiem, gan valsts un pašvaldību iestāžu darbiniekiem.

Lielākais pasākums būs 6. oktobrī Latviešu biedrības namā notiekošā starptautiskā IT drošības konference "Kiberšahs 2016", kura pulcēs 700 dalībniekus.
Šī gada konferences tēmas būs izspiedējvīrusu draudi, mobilo iekārtu drošība, tīkla drošība, privātums digitālajā vidē, atbildīgu ievainojamību atklāšanas process un personas datu aizsardzības aspekti. Pieteikšanās konferencei ir slēgta, bet ikvienam interesentam būs iespējams to vērot tiešsaistē. Vairāk informācijas šeit.

19. oktobrī notiks Datorologa akcija, kuras laikā ikviens varēs atnest savu datoru vai mobilo ierīci pie "datorologa" jeb CERT.LV eksperta, kurš bez maksas pārbaudīs datora "veselību" un veiks "ārstēšanu", ja tāda būtu nepieciešama, kā arī sniegs padomus par drošu interneta un datora lietošanu. Vairāk informācijas šeit.

Visu oktobri CERT.LV speciālisti viesosies dažādās iestādēs un skolās, lai stāstītu par drošību internetā un IT drošības aktualitātēm.

Sadarbībā ar Digitālās drošības aliansi CERT.LV aktīvi iesaistās kampaņā uzņēmējiem "Mirklis pirms klik". Kampaņas atklāšana notiks 4.oktobrī. Vairāk par kampaņu: http://www.e-drosiba.lv/

Mēneša noslēgumā , 27. oktobrī notiks arī DSS organizētā konference "DSS ITSEC 2016". Vairāk par pasākumu šeit.

Eiropas kiberdrošības mēnesi organizē Eiropas Tīklu un informācijas drošības aģentūra (ENISA) sadarbībā ar Eiropas Komisiju. Kampaņas mērķis ir veicināt Eiropas iedzīvotāju vidū nopietnāku attieksmi pret draudiem, kas saistīti ar virtuālo vidi, un izpratni par kiberdrošības jautājumiem, sekmējot informācijas apmaiņu izglītojošu pasākumu veidā.

Informācija par Kiberdrošības mēneša aktivitātēm Latvijā un citur Eiropā ir pieejama Eiropas Kiberdrošības mēneša tīmekļa vietnē https://cybersecuritymonth.eu/