☰

Semināri mazajiem uzņēmumiem par digitālajām prasmēm un datu drošību

Aicinām Mazos un mikro komersantus  uz bezmaksas semināriem par jaunākajām digitālajām tehnoloģijām, kas E-prasmju nedēļas  2017 ietvaros tiek organizēti īpaši  Latvijas mazajiem uzņēmumiem. Semināros tiks sniegti praktiski jaunāko tehnoloģiju izmantošanas padomi komersantiem.

Tie notiks ceturtdien, 30. martā, no plkst.11.00 līdz 16.00 Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) telpās, Peldu ielā 25, Rīgā.

No plkst.11:00 līdz 13:00 esat aicināti apmeklēt projekta “Mazo un mikro komersantu apmācības inovāciju un digitālo tehnoloģiju attīstībai Latvijā” digitālo darbnīcu. Tajā tiks apskatītas šādas tēmas:

  • Mācību iespējas mazajiem, mikro uzņēmumiem un pašnodarbinātajiem saņemot valsts atbalstu mācību kursu apguvei;
  • Kā izveidot klientu vajadzībām atbilstošu mājas lapu, izvēlēties atbilstošāko risinājumu biznesa vajadzībām – pasūtīt izstrādi programmētājiem vai izmantot mākoņrisinājumus, kā arī nodrošināt informācijas atbilstošu attēlošanu uz dažādām ierīcēm – datoriem, planšetdatoriem un mobilajiem telefoniem;
  • Cik bieži mūsdienās savā ikdienā izmantojam mākoņpakalpojumus un kā analizēt savus biznesa rezultātus ar vienu no jaudīgākajiem datu analīzes rīkiem Power BI.

Aicinām laikus reģistrēties šim semināram, aizpildot tiešsaistes formu, kas pieejama šeit.

No plkst. 14:00 līdz 16:00 notiks meistarklase “Mirklis pirms klik. Digitālās drošības pamati uzņēmuma vadītājam”, kur speciālisti informēs, kas uzņēmuma vadītājam mūsdienās būtu jāzina, lai neapdraudētu sava uzņēmuma datus, līdzekļus un reputāciju. Tiks stāstīts par drošām ierīcēm, profiliem, rezerves kopiju nepieciešamību un kā, izmantojot sociālos tīklus, iespējams piekļūt sensitīviem uzņēmuma datiem.

Novērots, ka Latvijā lielākās galvassāpes uzņēmējiem sagādā divi krāpniecības veidi: biznesa kompromitējošie e-pasti un šifrējošie izspiedējvīrusi.  Mūsdienās hakeriem daudz vieglāk ir uzbrukt, izmantojot darbinieku zināšanu trūkumu un neuzmanību, nevis ieguldīt resursus IT sistēmu laušanā. Līdz ar to visbiežākie uzbrukumu iemesli ir tieši darbinieku neinformētība un norobežošanās no uzņēmuma digitālās drošības jautājumiem, atstājot to IT vadītāju ziņā.

Reģistrēties šim semināram iespējams, aizpildot tiešsaistes formu, kas pieejama šeit. Jautājumu gadījumā lūgums sazināties telefoniski (67311821) vai rakstīt uz e-pastu eprasmes@likta.lv .

Seminārus organizē Latvijas Informācijas un Komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) sadarbībā ar Digitālas Drošības aliansi, Baltijas Datoru akadēmiju un Datorzinību centru.