☰

CERT.LV vadītājas vietniekam pasniegs Triju Zvaigžņu ordeni

Foto autors: Ilmārs Znotiņš, Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 33. gadadienā, 4. maijā, Valsts prezidents Egils Levits un Ordeņu kapituls par sevišķiem nopelniem Latvijas valsts labā pasniedza Triju Zvaigžņu ordeni CERT.LV vadītājas vietniekam Varim Teivānam, ieceļot viņu par Triju Zvaigžņu ordeņa virsnieku. Ordenis tika pasniegts svinīgā ceremonijā Rīgas pilī.

Latvijas valsts augstākie apbalvojumi - Triju Zvaigžņu ordenis, Viestura ordenis un Atzinības krusts - tika piešķirti 99 sabiedrības pārstāvjiem, kuru godprātīgais darbs, aktīvā pilsoniskā stāja, pašaizliedzība, drosme un patriotisms stiprina Latviju kā demokrātisku, tiesisku un nacionālu valsti. [1]

Mēs esam patiesi lepni par to, ka mums ir iespēja strādāt ar tik apbrīnojamu, profesionālu un motivētu kolēģi, kāds ir Varis Teivāns. Viņa ieguldījums kiberdrošības nozarē ir bijis nozīmīgs ne tikai Latvijai, bet arī starptautiski. Viņš ir veicinājis CERT.LV veiksmīgu sadarbību gan ar valsts un pašvaldību iestādēm, gan starptautisko CERTu kopienu un citiem nozares ekspertiem, lai padarītu Latvijas kibertelpu par maksimāli grūtu mērķi uzbrucējiem. Vēlamies vēlreiz apsveikt kolēģi ar šo augstāko valsts apbalvojumu un izteikt pateicību par viņa ieguldījumu Latvijas kiberdrošības stiprināšanā,papildina Baiba Kaškina, CERT.LV vadītāja.

"Triju Zvaigžņu ordenis nodibināts 1924.gadā par piemiņu Latvijas valsts tapšanai un atjaunots 1994.gadā. Tā devīze ir Per aspera ad astra - Caur ērkšķiem uz zvaigznēm.

Ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvo par sevišķiem nopelniem Tēvijas labā. Nopelni Tēvijas labā, par kuriem Triju Zvaigžņu ordeni piešķir, var izpausties valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, sporta vai saimnieciskajā darbā. [2]

Avoti:

[1] https://www.president.lv/lv/jaunums/pieskirti-augstakie-latvijas-valsts-apbalvojumi-2
[2] https://www.president.lv/lv/valsts-apbalvojumi/triju-zvaigznu-ordenis