☰

Krāpnieki izliekas par CERT.LV darbiniekiem

CERT.LV aicina iedzīvotājus uzmanīties no krāpniekiem, kas izliekas par CERT.LV darbiniekiem, zvana un krievu valodā informē par it kā bīstamu iekārtas apdraudējumu, un piedāvā instalēt speciālu programmu, lai šo apdraudējumu novērstu.

CERT.LV atgādina, ka saziņa no CERT.LV puses vienmēr notiek latviešu valodā, kā arī CERT.LV nekad tieši nesazinās ar interneta galalietotājiem, ja pats lietotājs šo saziņu sākotnēji nav uzsācis pirmais.

CERT.LV brīdinājumi par apdraudētām lietotāju IP adresēm vispirms nonāk pie interneta pakalpojuma sniedzējiem, kas tālāk šo informāciju apstrādā un elektroniski nogādā saviem klientiem. CERT.LV rīcībā nav informācijas, kas ļautu identificēt apdraudēto IP adrešu galalietotājus, šāda informācija ir pieejama tikai interneta pakalpojuma sniedzējam.

Ja tomēr nav pārliecības, vai saņemtais zvans ir īsts, CERT.LV aicina vienmēr proaktīvi sazināties un pārjautāt, zvanot uz CERT.LV konsultatīvo tālruni: +371 67085888 vai rakstot uz e-pastu cert.

Savukārt, ja esat kļuvis par aprakstītās krāpniecības upuri – aicinām atslēgt no interneta iekārtu, uz kuras instalēta krāpnieku ieteiktā programmatūra, un ziņot par notikušo CERT.LV (skat. kontaktus augstāk).